![Ο FDA είπε «ναι» στην ενισχυτική δόση της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών](https://pro-news.gr/images/posts/January 2022/o-fda-ipe-nai-stin-eniskhitiki-dosi-tis-pfizer-ghia-ta-paidia-ili.webp?a289bfebd0685203f6ac2575276ad090)
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, είπε «ναι» στην τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά 12-15 ετών.
Ο FDA μίκρυνε τον χρόνο για όλες τις ενισχυτικές δόσεις από τους έξι στους πέντε μήνες, ενώ εξουσιοδότησε τη χορήγηση τρίτης δόσης για τα παιδιά 5-11 ετών που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.
Η απόφαση στηρίχθηκε σε στοιχεία που έλαβε ο Οργανισμός από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, που αφορούν σε πάνω από 6.300 παιδιά 12-15 ετών, που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer.