Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Nτόμινο» αποχωρήσεων από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση: Μετά την Τσεχία εκτός Πολωνία και... Κροατία!

"Ντόμινο" αποχωρήσεων από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση καθώς όπως είχε προαναγγείλει χτες το , μετά την Τσεχία πήρε σειρά η Πολωνία ενώ η "έκπληξη" ακούει στο όνομα Κροατία. Όλες οι χώρες "ξυπνάνε"...

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε σήμερα ότι η Πολωνία θα αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας.

«Είναι πολύ πιθανόν η Πολωνία, όπως η Αυστρία, η Τσεχία και οι ΗΠΑ, να μην μετάσχει στο Παγκόσμιο Σύμφωνο», είπε ο Μοραβιέτσκι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη Βαρσοβία.

 «Οι κανόνες μας, οι αρχές μας σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων και τον έλεγχο της μετανάστευσης συνιστούν απόλυτη προτεραιότητα για εμάς», πρόσθεσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι αποσύρεται και χθες ακολούθησε το παράδειγμά της και η Τσεχία.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κροατίας, Kolinda Grabar-Kitarovic, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ αυτή τη συμφωνία και αποχωρεί ενώνοντας δυνάμεις με ΗΠΑ, Ουγγαρία και Αυστρία.

Μετά από ερώτηση που της έγινε, η πρόεδρος Grabar-Kitarovic είπε: 

"Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να υπογράψω τίποτα".

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθούν Σλοβακία, Ιταλία και πιθανόν η Αυστρία. 

Το Σύμφωνο εγκρίθηκε από τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ (εκτός των ΗΠΑ) τον περασμένο Ιούλιο, μετά από διαπραγματεύσεις 18 μηνών. Είναι προγραμματισμένο να επικυρωθεί στην ειδική σύνοδο που θα φιλοξενηθεί στο Μαρακές στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Η Ουάσινγκτον είχε αποσυρθεί από τα τέλη του 2017 με το αιτιολογικό ότι το σύμφωνο αυτό περιλάμβανε όρους αντίθετους με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν από την πλευρά της χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το σύμφωνο, εκτιμώντας ότι «θα υποκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους» να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης. 

 

Tags
Back to top button