Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νόστιμη και θαυματουργή: Η ελληνική σούπα που θωρακίζει τον οργανισμό μας

Τα παιδικά μας χρόνια έχουν την εικόνα της γιαγιάς που όταν ήθελε να μας μαγειρέψει κάτι γρήγορο έφτιαχνε τον πεντανόστιμο τραχανά, φυσικά έριχνε και μισό κιλό φέτα μέσα, και εμείς κοιμόμασταν χορτάτοι και αυτές ικανοποιημένες ότι φάγαμε κάτι υγιεινό.

Μπορεί οι γιαγιάδες να μην σπούδασαν ιατρική, αλλά συμφωνούν με τους ειδικούς ότι ο τραχανάς είναι θαυματουργός για τον οργανισμό μας.

Με το χειμώνα να δείχνει τα δόντια του, και με τον φόβο του Covid-19 να σκιάζει όλη την Ευρώπη, η ανάγκη για σούπες που μας προστατεύουν από κρυολογήματα και βοηθούν στα συμπτώματα από μια ίωση, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ο τραχανάς φτιάχνεται είτε με σιμιγδάλι είτε με αλεύρι σίτου, ή με πλιγούρι ή με σπασμένο σιτάρι.

Η γεύση του οφείλεται στο γάλα ή στο γιαούρτι που προστίθεται, και μπορεί να έχει ξινή ή γλυκιά γεύση.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα οφέλη του:

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες
  • Έχει λίγες θερμίδες σε σχέση με τον κορεσμό που προκαλεί.
  • Βοηθάει στη πρόσληψη ασβεστίου.
  • Είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου.
  • Βοηθάει στη καλή λειτουργεία του εντέρου.
  • Είναι πλούσιος σε φώσφορο που βοηθάει στη πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Εκμεταλλευτείτε τον καιρό που ταιριάζει με τον τραχανά και απολαύστε ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και υγιεινά πιάτα του τόπου μας.

Tags
Back to top button