Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νορβηγία: Ρεκόρ θερμοκρασιών το 2025 με ήπιο χειμώνα και θερμό καλοκαίρι

Σε μια άλλη ένδειξη της απορρύθμισης του κλίματος που προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, το θερμόμετρο έφθασε τους 4 βαθμούς Κελσίου στις 22 Δεκεμβρίου στο Λονγκιαρμπίεν, κύρια πόλη του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ στην Αρκτική, πιο πάνω απ΄ό,τι στη Σεβίλη (3 βαθμοί Κελσίου) ή την Άγκυρα (1 βαθμός Κελσίου) εκείνη την ημέρα.

«Είναι μία χρονιά ρεκόρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χανς Όλαφ Χάιγκεν, κλιματολόγος στο νορβηγικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο.

«Πολλές περιοχές στη Νορβηγία έζησαν ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι, με έναν έντονο καύσωνα τον Ιούλιο. Αυτό έχει βέβαια αντίκτυπο στο σύνολο του έτους, και έχουμε επίσης παρατηρήσει, πριν από τα Χριστούγεννα, ένα σχετικά ήπιο τέλος φθινοπώρου και ήπιες αρχές χειμώνα», πρόσθεσε.

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Νορβηγίας σε «προγραμματισμένη» αποστολή

Σε εθνικό επίπεδο, οι θερμοκρασίες το περασμένο έτος ήταν 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από το κανονικό (δηλ. τον μέσο όρο που παρατηρήθηκε την περίοδο 1991-2020) και 2,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από την προβιομηχανική περίοδο (1871-1900), σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

«Περιμένουμε πως οι θερμοκρασίες που ζήσαμε το 2025 θα γίνουν πιο συχνές στο μέλλον», υπογράμμισε η Αμαλί Σκάλεβαγκ, μια άλλη ερευνήτρια του Ινστιτούτου, που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης έζησε έναν ασυνήθιστα έντονο καύσωνα τον Ιούλιο μέχρι του σημείου να παρεμποδιστούν οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης στη νοτιοανατολική Φινλανδία και να αναγκαστούν οι φινλανδικοί δήμοι να μετατρέψουν τις πίστες πατινάζ σε νησίδες δροσιάς για το κοινό.

Τον περασμένο μήνα, πολλές περιοχές της Νορβηγίας γιόρτασαν την παραμονή των Χριστουγέννων χωρίς χιόνι, όπως το Όσλο και το Τρόντχαϊμ, αρκετά πιο βόρεια, όπου οι κάτοικοι μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο για θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές 6 βαθμών Κελσίου εκείνη τη νύχτα.

Στην άλλη πλευρά της Βόρειας Θάλασσας, το 2025 ήταν και για τη Βρετανία το πιο ζεστό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office).

Tags
Back to top button