Οργασμό δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων τύπου Κρουζ, έχουμε από τους Ινδούς, αυξάνοντας την λίστα από την οποία, πιθανόν να διαλέξει και η Ελλάδα το δικό της πύραυλο, σε απάντηση των τουρκικών βαλλιστικών απειλών στο Αιγαίο.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η χώρα μας όντως ενδιαφέρεται για μια πιθανή απόκτηση πυραύλων Κρουζ, για να ενισχύσει το οπλοστάσιο της, και η αγορά της Ινδίας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική λόγω και της συνεργασίας των δύο χωρών και σε άλλα επίπεδα, ενέργεια, εμπόριο κτλπ. .
Οι ωμές και αδικαιολόγητες προκλήσεις της τουρκικής ελίτ κατά των νησιών μας, δεν μας δίνει περιθώρια εφησυχασμού, με δεδομένο το σχέδιο επέκτασης της Τουρκίας στα αποκαλούμενα σύνορα της καρδιάς.
Ιράν - Ισραήλ παίζουν με τη φωτιά! Άλλαξαν οι κανόνες της σύγκρουσης
Επιτυχημένη δοκιμή από Ν. Δελχί του πυραύλου Nirbhay
Η Ινδία δοκίμασε χθες τον πύραυλο Κρουζ με την κωδική ονομασία Nirbhay, ο οποίος διαθέτει εγχώριο σύστημα πρόωσης.
Όλα τα υποσυστήματα του πυραύλου, των οποίων η απόδοση παρακολουθούνταν από αρκετούς αισθητήρες εμβέλειας όπως το Ραντάρ, το Ηλεκτροοπτικό Σύστημα Παρακολούθησης (EOTS) και Τηλεμετρίας, απέδωσαν σύμφωνα με τις προσδοκίες, αναφέρουν
Ο ινδικής κατασκευής πύραυλος Κρουζ εγχώριας τεχνολογίας εκτοξεύτηκε με επιτυχία
Η δοκιμή του πυραύλου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Nirbhay έγινε με επιτυχία στα ανοικτά των ακτών της Οντίσα την Πέμπτη.
Ο πύραυλος, γνωστός και ως Indigenous Technology Cruise Missile (ITCM), είναι εξοπλισμένος με ένα εγχώριο σύστημα πρόωσης και τον κινητήρα turbofan Manik.
“Αυτή η επιτυχημένη πτητική δοκιμή καθιέρωσε επίσης την αξιόπιστη απόδοση του εγχώριου συστήματος πρόωσης που αναπτύχθηκε από το Gas Turbine Research Establishment (GTRE), Bengaluru.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, όλα τα υποσυστήματα του όπλου λειτουργούσαν σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Η απόδοση του πυραύλου παρακολουθήθηκε από αρκετούς αισθητήρες εμβέλειας όπως ραντάρ και σύστημα Ηλεκτροοπτικής Παρακολούθησης (EOTS) για να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη της διαδρομής πτήσης.
Ο ινδικής κατασκευής πύραυλος ακολούθησε την επιθυμητή πορεία χρησιμοποιώντας πλοήγηση με σημείο αναφοράς, ενώ έκανε πτήση και σε πολύ χαμηλό ύψος”, αναφέρει η ανακοίνωση του Ινδικού υπουργείου Άμυνας.
Έτσι λειτουργεί το σύστημα αεράμυνας Iron Dome! Αν το εφαρμόσουμε στα νησιά του Αιγαίου, θα είναι αδιαπέραστo
Η πτήση του πυραύλου παρακολουθήθηκε επίσης από αεροσκάφη Su-30-Mk-I της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF).
Ο Ινδικός πύραυλος είναι επίσης εξοπλισμένος με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και λογισμικό για την εξασφάλιση καλύτερης και αξιόπιστης απόδοσης.
Την πυραυλική δοκιμή παρακολούθησαν πολλοί ανώτεροι επιστήμονες από διάφορα εργαστήρια DRDO σε όλη την Ινδία μαζί με εκπροσώπους από συνεργάτες παραγωγής.