Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Nέο παραμύθι από τις Εκδόσεις Ελευθεριάδη - «Η σούπα του λαγού»

Μια εικόνα που πέφτει στα μάτια μας αντιπροσωπεύει μια πραγματικότητα, άλλοτε ζωντανή και ηλιόλουστη κι άλλοτε σκοτεινή, γεμάτη αμφιβολίες που δεν μας αρέσει καθόλου. Στο λαγό του παραμυθιού μας ζωντανεύει η εικόνα της χαράς, της ευκινησίας, της δημιουργικότητας.

Κι από την άλλη, η εικόνα του ισορροπημένου κοινωνικά ανθρώπου, με τη δουλειά του, την ευφυΐα και την εργατικότητά του που ξέρει να μοιράζεται με τους άλλους, με το κοντινό και ευρύτερο περιβάλλον του αλλά προπάντων με τους φίλους του ό,τι καλό, χρήσιμο και ωφέλιμο έχει φτιάξει στη ζωή του. Οι άλλοι άνθρωποι είναι το σημείο αναφοράς της δράσης της ίδιας της ζωής του.

Ο λαγός μας με το δυνατό μυαλό του, την ασίγαστη φιλοδοξία του να πετύχει στην επαγγελματική του κλίση, χωρίς να το θέλει, μας κάνει να σκεφτούμε πόσο πετυχημένος μπορεί να γίνει εκείνος που βάζει στόχους στη ζωή του. Τα σκαλοπάτια της επιτυχίας είναι κοπιαστικά και ο λαγός μας χρειάζεται πολλές φορές να επιδείξει επιμονή και θάρρος. Τα καταφέρνει.

Η ζωή και το παράδειγμά τουμας φέρνει μάλιστα ακόμα πιο κοντά σ’ εκείνο που ο Λέων Τολστόι έχει γράψει: «Το να θέλεις να γίνεις πλούσιος είναι ανόητο αν δεν ξέρεις να μοιράζεσαι τα πλούτη σου μ’ εκείνους που σε έχουν ανάγκη».  

Οι παιδικοί φίλοι του λαγού πανηγυρικά κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πριν δύσει η ιστορία μας για να μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές αγάπης, αφοσίωσης και θαυμασμού. Φίλοι ανιδιοτελείς στο πρόσωπο των οποίων ο λαγός μας βιώνει την πραγματική ευτυχία.

Κάλλια Ελευθεριάδου - Συγγραφέας

Εκδόσεις Ελευθεριάδη - «Σύγχρονη Πέννα»

*Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών.

Tags
Back to top button