Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέες οδηγίες του ΕΟΦ για τα καλλυντικά σκευάσματα

Απαγορεύεται  η  αναγραφή στην επισήμανση και στα φύλλα οδηγιών των καλλυντικών προϊόντων, αναφορών για αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή, αντισηπτική δράση (αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το προϊόν χαρακτηρίζεται ως βιοκτόνο) σύμφωνα με τον ΕΟΦ.


Για το θέμα η διοίκηση του Οργανισμού, εξέδωσε οδηγίες με τις οποίες, διευκρινίζεται ότι:

–    Σε ορισμένες περιπτώσεις καλλυντικών προϊόντων που η κύρια και πρωτεύουσα λειτουργία τους, είναι άμεσα  συνυφασμένη, δυνάμει Επιστημονικών Κριτηρίων, με την δευτερεύουσα λειτουργία της παροχής βακτηριακής προστασίας, επιτρέπεται η αναγραφή Βιοκτόνου Ισχυρισμού ως Δευτερεύοντα μέσα στον κύριο και αποκλειστικό σκοπό τους ως εξ ορισμού Καλλυντικών, πάντως όχι ως Δευτερεύουσα Βιοκτόνος Δράση, ένεκα της ύπαρξης Αντιβακτηριακού, Αντιμικροβιακού, Αντισηπτικού Παράγοντα.

–    Η εκτίμηση με βάση την οποία αποφασίζεται εάν ένα προϊόν είναι καλλυντικό προϊόν και διαθέτει δευτερεύοντα βιοκτόνο ισχυρισμό (και πάντως όχι ως δευτερεύουσα δράση) πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

–    Σε περίπτωση που η βιοκτόνος ιδιότητα ενυπάρχει στον σκοπό του προϊόντος και αυτή παρουσιάζεται ως η κύρια δράση του προϊόντος, το εν λόγω προϊόν θα πρέπει να συμμορφώνεται αποκλειστικά με τα οριζόμενα στον Κανονισμό σχετικά με τη διάθεση στην αγορά και τη χρήση βιοκτόνων.


Πηγή: healthview.gr

Tags
Back to top button