Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για τη χρήση της μάσκας - «Από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας στον πλανήτη, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο ζήτημα της μάσκας και της προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης, επισημάνθηκε ότι η γενική χρήση μάσκας προτείνεται να επιβληθεί μόνο σε περιπτώσεις όπου δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα του πλυσίματος χεριών και της κοινωνικής απόστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού προειδοποίησαν ότι οι μάσκες δεν αποτελούν «θαυματουργή λύση» για την εξάλειψη της πανδημίας.

«Οι μάσκες μόνες τους δεν είναι «θαυματουργή λύση» ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού και η εκτεταμένη χρήση τους στον πληθυσμό δικαιολογείται μόνο σε περιπτώσεις περιορισμένης πρόσβασης σε νερό για το πλύσιμο των χεριών ή όταν η σωματική αποστασιοποίηση είναι δύσκολη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Δεν υπάρχει θαυματουργή λύση. Οι μάσκες από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19» πρόσθεσε ο Τέντρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές προκρίνουν τη χρήση μάσκας μόνο για τους ασθενείς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνοδούς ασθενών.

Tags
Back to top button