Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Καπνίζεις στο δρόμο; Θα πάρεις πρόστιμο!

Οι αρχές της Νέας Υόρκης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε διεύρυνση των κυρώσεων κατα των καπνιστών μετά την κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει ότι θα πρέπει να απαγορευθεί το κάπνισμα σε όσους περπατάνε.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πίτερ Κου που κατέθεσε το επίμαχο νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι είναι ένα άλλο ένα μέσο προστασίας των παθητικών καπνιστών.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται πρόστιμο 50 δολαρίων για όσους εντοπιστούν να καπνίζουν ενώ περπατάνε στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου». 
«Σε έναν τέλειο κόσμο, κάθε καπνιστής θα έπρεπε να είχε την αυτογνωσία να κατανοήσει ότι το να καπνίζει ενώ περπατάει υποχρεώνει όσους βρίσκονται πίσω του να εισπνέουν τις αναθυμιάσεις. Εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές να περπατάω πίσω από κάποιον που καπνίζει και να υποφέρω για αυτά τα 5-10 λεπτά. Βλέπω και μητέρες με καρότσια να βρίσκονται πίσω από αυτούς τους καπνιστές με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μετατρέπονται σε παθητικούς καπνιστές» εξήγησε το σκεπτικό του ο Κου.

Όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο οι καπνιστές θα μπορούν να ανάψουν τσιγάρο στο δρόμο αλλά θα πρέπει να παραμένουν ακίνητοι.

Στη Νέα Υόρκη η απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιο χώρο και παραλίες ισχύει από το 2011 ενώ από το 2003 έχει απαγορευθεί το καπνίζειν σε εστιατόρια και μπαρ.

Tags
Back to top button