Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα τουρκική πρόκληση-Επιστολή του Πρόεδρου Μουσουλμάνων Ρόδου σε Μενδώνη για “τουρκική” μειονότητα στα Δωδεκάνησα

Μετά την αμφισβήτηση συμφωνίας του 1926 για τα θαλάσσια σύνορα στο δέλτα του Έβρου, τις προκλήσεις του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ, με αναφορές περί “ Τούρκων” στην Δυτική Θράκη, τώρα εγείρεται εμμέσως θέμα “τουρκικής” μειονότητας στα Δωδεκάνησα, με εντολή της Άγκυρας. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των αυτοαποκαλούμενων “Τούρκων” Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου, Μουσταφά Καυμακτσί, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο.

Έστειλε επιστολή στην  Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσιάζοντας έγγραφα που αναφέρουν περί “ Τούρκων” στα Δωδεκάνησα,  

Ο ίδιος επικαλείται πέντε έγγραφα που τεκμηριώνουν δήθεν την “τουρκική” παρουσία στη Ρόδο και την Κω και καταδικάζει την μισσαλόδοξη (όπως την χαρακτηρίζει) προσέγγιση της Ελληνίδας Βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή για το θέμα.

"Μας τεμαχίζουν"! Κραυγή απόγνωσης Ρώσου στρατιώτη για τις απώλειες στο Χάρκοβο

Μέρος της επιστολής του έχει ως εξής:

"Αγαπητέ Υπουργέ. Στις επιστολές που σας έχω στείλει πριν, μεταξύ των στόχων του συλλόγου μας αναφέρω ζητήματα όπως η εκ νέου παραχώρηση του δικαιώματος στους “Τούρκους” του νησιού να μαθαίνουν τουρκικά στα σχολεία με βάση τη διγλωσσία, την βοήθεια των ιδρυμάτων που εργάζονται για τη διατήρηση, και την αποκατάσταση πολιτιστικών αντικειμένων που ανήκαν σε Οθωμανούς Τούρκους στα νησιά, και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για προστασία όλων των ειδών πολιτιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην αρχική της μορφή.

Ένας από τους στόχους μας κατά την εκτέλεση της εργασίας μας είναι η επιθυμία μας είναι να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και, σε αυτό το πλαίσιο, να οικοδομήσουμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών σε γερά θεμέλια».

Αγαπητή κυρία Υπουργέ, Ωστόσο, πριν αναλογιστώ τις συζητήσεις μου για αυτό το θέμα, θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω μερικά έγγραφα και έρευνες που δεν επιβεβαιώνουν τη θέση ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στα νησιά σύμφωνα με την ελληνική επίσημη πολιτική.

H ειρήνη κρέμεται από μία κλωστή -Μας σέρνουν σε παγκόσμιο πόλεμο!

Για το θέμα «Υπάρχουν Τούρκοι στα Δωδεκάνησα», θα σας ενημερώσω μόνο για πέντε τρέχοντα ξένα έγγραφα, εκτός από τα τουρκικά έγγραφα.

Το πρώτο από αυτά: «Αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών Τουρκικής καταγωγής στη Ρόδο και την Κω».

Δεύτερο: Έκθεση του Willy Fautré με τίτλο «Greece: Ethnic Turks in Rhodes and Kos».

Τρίτο: Το έργο της Kira Kaurinkoski με τίτλο "Ethnic Turks in Kos and Rhodes: Thoughts on Culture and Rights".

Τέταρτο: Το έργο του Παναγιώτη Δήμητρα «Τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και την Κω: Αναγνώριση στον Διεθνή Στίβο - Διώξεις στην Ελλάδα».

Πέμπτον: Έγγραφο με την πρώτη ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Ταγματάρχης Κωνσταντίνος Κρεκούκιας, Διοικητής της Στρατιωτικής Διοίκησης Κω, μετά την παράδοση της Ρόδου και της Κω στην Ελλάδα το 1947.

Στην ομιλία που έκανε η Βουλευτής κ. Φωτεινή Πιπιλή στη συνεδρίαση της Βουλής, μάθαμε ότι έκανε πολύ άσχημες παρατηρήσεις για την επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αντίστοιχα, η πρόσθετη κοινοποίηση της απάντησης που δόθηκε στην κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού για το θέμα στην έκθεση, δείχνει τη δυσφορία που αισθάνονται πολλοί για τις πρωτοβουλίες των μη κυβερνητικών οργανώσεων στη διεθνή σκηνή.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες φέτος θα πληρώσουν το "μάρμαρο"- Φουσκωμένα τα εκκαθαριστικά κατά 30% σε σύγκριση με πέρυσι

Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει μια μισαλλόδοξη προσέγγιση προς την κοινωνία των πολιτών και δείχνει ευθέως την προκατάληψη και τη συμπεριφορά μίσους προς τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στη Ρόδο-Κω.

Αγαπητέ Υπουργέ,

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος σκοπός του συλλόγου μας είναι: Όπως αναφέρθηκε, στόχος μας είναι να εργαστούμε για την αποδοχή των συμπατριωτών μας που ζουν στη Ρόδο και την Κω με την τουρκική τους ταυτότητα.

Αγαπητέ κυρία Υπουργέ, Είμαι επιστήμονας. Η επιστήμη ερευνά τις σχέσεις αιτίου-αποτελέσματος και είναι αντικειμενική. Η εγκυρότητα μιας διατριβής στις διεθνείς σχέσεις; Βασίζεται σε συνθήκες, ιστορική επιστήμη, κοινωνιολογικά γεγονότα και έγγραφα υπό το πρίσμα αυτών’, αναφέρει η επιστολή μεταξύ πολλών άλλων.

Η ψευδή προπαγάνδα που ταΐζει το τουρκικό κράτος την νεολαία εδώ και 100 και πλέον χρόνια θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα προκαλέσει μεγάλη καταστροφή σε αυτό που κακώς ονομάζεται σήμερα ως Τουρκική δημοκρατία.  

Το δόγμα όλων αυτών των “Συλλόγων-οργάνων” της Τουρκίας είναι ιδιαιτέρως επιθετική προς την χώρα μας, και έχει ως κύριο άξονα της την υποτιθέμενη καταπίεση και περιθωριοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας σε Θράκη-Δωδεκάνησα, ενώ καταβάλουν πολλές προσπάθειες προκειμένου η μουσουλμανική μειονότητα να αναγνωριστεί ως τουρκική, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την “κοσοβοποίηση” της Δυτικής Θράκης και νησιών στα Δωδεκάνησα.

Tags
Back to top button