Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νέα σύγκρουση: Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν κυρώσεις κατά της Κίνας

Με αφορμή την πρώτη επέτειο του εθνικού νόμου για την ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψαν κοινή επιστολή προς κορυφαίους ηγέτες της ΕΕ, ζητώντας δράση εναντίον των κινεζικών αρχών για την επιβολή νομοθετικού νόμου που "κατέστρεψε" την χώρα.

Σε μια επιστολή που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λέιν και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ, τα μέλη της ΕΕ ανέφεραν ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) παραβίασε τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους πολίτες του Χονγκ Κονγκ που έγιναν στην Κοινή Διακήρυξη Κίνας-Βρετανίας.

«Στο Χονγκ Κονγκ, υπάρχει σαφής επιθυμία του λαού να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο αυτονομίας και κράτους δικαίου, όπως φαίνεται από το κίνημα διαμαρτυρίας το 2014 και τη διαμαρτυρία υπέρ της δημοκρατίας που ξεκίνησε το 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια στο Χονγκ Κονγκ βγήκαν στους δρόμους με έναν άνευ προηγουμένου τρόπο", ανέφερε η επιστολή.
 
Ενώ δηλώνουν ότι η ακεραιότητα του «Μια χώρα, δύο συστήματα» έχει καταστραφεί, τα μέλη πρόσθεσαν: «Ο λεγόμενος νόμος περί εθνικής ασφάλειας, ο επακόλουθος νόμος για τις εκλογικές μεταρρυθμίσεις και η πρόσφατη απαγόρευση του ετήσιου οργανωμένου Tiananmen Vigil αντιπροσωπεύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην ταυτότητα της πόλης, την αυτονομία, το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, καθώς και σε διεθνείς συμφωνίες. "


Ζήτησαν επίσης κυρώσεις εναντίον Κινέζων και αξιωματούχων του Χονγκ Κονγκ που είναι υπεύθυνοι για την αυξανόμενη «καταστολή» στο Χονγκ Κονγκ.  

"Ζητούμε την εφαρμογή των συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Ιουλίου 2020, καθώς και την επιβολή κυρώσεων τύπου Magnitsky εναντίον εκείνων των Κινέζων και του Χονγκ Κονγκ αξιωματούχων που είναι υπεύθυνοι για την αυξανόμενη καταστολή, ιδίως των Xia Baolong και Carrie Lam.

Tags
Back to top button