Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα στο Ην.Βασίλειο: Περισσότεροι οι θάνατοι από το εμβόλιο της Pfizer από αυτό της AstraZeneca!

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Ινστιτούτο για Παγκόσμια Αλλαγή Τόνι Μπλερ (Tony Blair Institute for Global Chang), στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν 2,5 φορές περισσότερες σοβαρές παρενέργειες και συνδεόμενοι με αυτές θάνατοι μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer, απ' ό,τι με εκείνο της AstraZeneca.

«Από τις 5 Απριλίου, έπειτα από 21,6 εκατομμύρια δόσεις AstraZeneca στη Βρετανία, υπήρξαν αναφορές για 321 κρούσματα COVID-19 και 22 θανάτους. Την ίδια περίοδο, μετά από 15,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, υπήρξαν αναφορές για 626 κρούσματα COVID-19 και 40 θανάτους» αναφέρει η μελέτη.

Παρ' όλα αυτά, σε απόλυτες τιμές, οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μικρότεροι απ' ό,τι θα ήταν αν οι πολίτες παρέμεναν ανεμβολίαστοι. Στο Ισραήλ, τη χώρα με την πιο λεπτομερή και δημοσίως προσβάσιμη ενημέρωση για την πανδημία, ο ρυθμός θανάτων από τον ιό εκτιμάται στο 0,7% έναντι 0,004% από τις παρενέργειες του εμβολίου, σημειώνει η μελέτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κίνδυνος εμφάνισης θρόμβων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν κατά πολύ μικρότερος ακόμη κι από τη χρήση κοινών αντισυλληπτικών - 1 πιθανότητα στις 250.000 και 1 πιθανότητα στις 2.000, αντιστοίχως...

Αυτή τη στιγμή, η Βρετανία είναι η χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμούς με AstraZeneca, κάτι που καθιστά την υγειονομική βάση δεδομένων της τη «μεγαλύτερη ομάδα προς μελέτη στην ιστορία των εμβολιαστικών προγραμμάτων» σημειώνει η μελέτη.

Στόχος της ανάλυσης ήταν «η παροχή διαβεβαιώσεων για τα οφέλη των εμβολίων γενικώς και, όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αξιοπιστία του εμβολίου».

«Γιατί σιωπούν τα μίντια για τις παρενέργειες από το εμβόλιο της Pfizer;»

Τα διεθνή μέσα παραμένουν «συγκλονιστικά σιωπηλά» για τις σοβαρές παρενέργειες και τα ποσοστά θανάτων μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer κατά του κορωνοϊού, ενώ συνεχίζουν να επικεντρώνονται στα περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο Twitter.

«Τα μίντια καταγράφουν καθημερινά τα περιστατικά θρομβώσεων από εμβόλια AstraZeneca. Τώρα, παραμένουν συγκλονιστικά σιωπηλά για το ότι τα ποσοστά θανάτου μετά από εμβόλιο της Pfizer είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά της AstraZeneca. Γιατί;» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως, παρότι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σπάνια» τη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό, πολλές χώρες περιόρισαν τη χρήση του AstraZeneca ή απέσυραν εντελώς το εμβόλιο από το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα.

Tags
Back to top button