Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νάπολη : Κατέρρευσε το ιστορικό νεκροταφείο της πόλης και καταστράφηκαν 200 μνήματα (Βίντεο)

Το ιστορικό νεκροταφείο, Poggioreale, της Νάπολης κατέρρευσε, με αποτέλεσμα 200 μνήματα να καταστραφούν. Το θέαμα μακάβριο και ανατριχιαστικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους που θα κληθούν να υποβληθούν σε τεστ DNA για να γίνει σωστά η ταφή τους.

Η αιτία της καταστροφής, μια καθίζηση που δημιουργήθηκε από έντονη ροή νερού κατά την εκσκαφή σήραγγας της Γραμμής 1 του μετρό, το εργοτάξιο του οποίου βρίσκεται ακριβώς κάτω από το νεκροταφείο, όπως δήλωσε με δελτίο τύπου η ανάδοχη εταιρεία, Metropolitana di Napoli Spa.

Σύμφωνα με την La Repubblica, και όπως μεταδίδει το ertnews.gr, τα έργα της δεύτερης σήραγγας του μετρό εξέτρεψαν τον υδροφόρο ορίζοντα παλαιού ποταμού της περιοχής, και με τις δονήσεις του εργοταξίου προκλήθηκε η κατάρρευση ενός τριώροφου εκκλησιαστικού κτίσματος κοντά στο παλαιότερο τμήμα του νεκροταφείου.

Η Νάπολι τιμά τον Ντιέγκο Μαραντόνα με μια τρομερή εμφάνιση

Ανατριχιαστικές εικόνες

Αρχικά εκτιμήθηκε πως περίπου 500 μνήματα είχαν καταστραφεί με την καθίζηση, ενώ σήμερα ο αριθμός φαίνεται να διαμορφώνεται στα 200, με πολλά λείψανα να βρίσκονται είτε θαμμένα στα μπάζα είτε ακόμη να κρέμονται στα ερείπια.

Εκτός από υγειονομική προτεραιότητα, οι αρχές τονίζουν πως η αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του νεκροταφείου αποτελεί και θέμα αξιοπρέπειας. Έτσι από το πρωί πλήθος συγγενικών προσώπων παρουσιάστηκε για την ταυτοποίηση των λειψάνων των διασκορπισμένων σορών.

Η εταιρεία τονίζει πως “η κατάσταση είναι υπό έλεγχο” και πως “αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν το συντομότερο δυνατό”, ενώ παράλληλα ο νέος δήμαρχος της Νάπολης Gaetano Manfredi διέταξε το κλείσιμο του Μνημειακού Κοιμητηρίου του Poggioreale για 15 ημέρες, έως και την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

 

Tags
Back to top button