Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μ.Ζαχάροβα: «Η μη έγκριση του Sputnik V στην ΕΕ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρατσιστική»

Η Μαρία Ζαχάροβα εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον για τα όσα δήλωσε για το Sputinik V.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας, έκανε λόγο για «απαράδεκτες» και «νεοναζιστικές» δηλώσεις ενώ κατήγγειλε το Παρίσι και για «ρατσισμό».

Ο κ. Μπον μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 την Πέμπτη εξέφρασε την άποψη πως όσοι εμβολιάστηκαν με τα σκευάσματα της Κίνας ή της Ρωσίας, δεν θα πρέπει να μπορούν να μπουν στην ΕΕ, μια αμφιλεγόμενη τοποθέτηση που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση της κα Ζαχάροβα.

«Απαράδεκτες δηλώσεις. Είναι ένα μίγμα ρατσισμού, αυτοκρατορικής ηγεμονίας και νεοναζισμού» επεσήμανε η Ρωσίδα αξιωματούχος και πρόσθεσε πως ολόκληροι λαοί στερούνται ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους και την ηθική, σε μια εποχή που δοκιμάζεται σοβαρά από την πανδημία.

Την οργή του κατά του Γάλλου πολιτικού εξέφρασε και ο Κωνσταντίν Κοσάτσεφ, πρόεδρος της ρωσικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, επισημαίνοντας ότι τέτοιες αντιλήψεις πάνε κόντρα στα συμφέροντα του λαού της Γαλλίας.

«Τα εμβόλια δεν έχουν εθνικότητα και πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρέσβης της ΕΕ στη Ρωσία, Mάρκους Έντερερ, ανέφερε πως οι Βρυξέλλες κατέθεσαν αίτημα στον υπουργό Υγείας της Ρωσίας να συζητήσουν τη σύνδεση της χώρας με τις χώρες της Ένωσης για τα πιστοποιητικά ταξιδιού της COVID-19, εκτιμώντας πως οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια λύση.

Tags
Back to top button