Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μ.Θεοδωρίδου: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν να εμβολιάζουν παιδιά από την ηλικία των 12 ετών!

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης , για εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία κιόλας των12 ετών!

Η Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε σε όσα ακούγονται έντονα για τον εμβολισμό των παιδιών. καθώς στις ΗΠΑ και στον Καναδά  ήδη εμβολιάζουν παιδιά.

Πριν από τρεις μέρες ο ΕΜΑ ενέκρινε την επέκταση της ηλικίας εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με εμβόλια mRNA.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά είναι πολύ υψηλή και φτάνει το 100%.

Ο περιορισμένος αριθμός παιδιών που συμπεριλαμβάνει η μελέτη δεν επιτρέπει την ανίχνευση σπανίων ανεπιθύμητων ενεργειών από τους εμβολιασμούς σε αυτές τις ηλικίες.

Οι όροι για να εγκριθεί και στην Ελλάδα ο εμβολιασμός των παιδιών

Η έγκριση από τον ΕΜΑ, όπως ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χώρα να προχωρήσει σε προγραμματισμό έγκρισης. Οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν είναι παράγοντες που αφορούν την ίδια τη νόσο, τη συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά του ιού, τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποτελεσματικότητα και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η κ. Θεοδωρίδου διευκρίνισε ότι ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και θα γίνει με βάση τα δεδομένα της κάθε χώρας.

Έτσι δεν σημαίνει ότι η έγκριση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των 12 έως 15 ετών θα μεταφερθεί αυτούσια στην Ελλάδα, αλλά μπορεί αν εγκριθεί, να έχει διαφοροποιήσεις, πχ να εμβολιάζονται τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

Ο ΠΟΥ, όπως επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, επιμένει ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων.

Όσοι νόσησαν θα κάνουν μία δόση

Έπειτα αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των ατόμων που έχουν νοσήσει, υπενθυμίζοντας ότι δεν χρειάζεται να κάνουν δεύτερη δόση.

Ως ημερομηνία διάγνωσης της νόσου θεωρείται η πρώτη ημερομηνία εξέτασης με μοριακό τεστ που έχει καταγραφεί στο επίσημο μητρώο του ΕΟΔY.

Σε ερώτηση για την περίπτωση της 34χρονης που νοσηλεύεται στο Τζάνειο, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως δεν έχει βγει ακόμα πόρισμα για τα αίτια της νοσηλείας της και αν αυτά σχετίζονται με τον εμβολιασμό.

Αναφορικά με αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, αυτό δίνεται ως δυνατότητα μόνο αν τα άτομα που εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση εμφανίζουν κάποια προβλήματα και μετά από οδηγία από τις υγειονομικές αρχές.
 

 

Tags
Back to top button