Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μπορείς να «ξε- μαγειρέψεις» ένα αβγό; (βίντεο)

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες θεωρούσαν πως ανγια παράδειγμα βράσεις ένα αβγό οι πρωτεϊνες του δεν μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση δηλαδή να πάρουν ξανά τη δομή που είχαν πριν το μαγείρεμα.

Όμως πριν λίγους μήνες ερευνητές από το University of California Irvine βρήκαν έναν τρόπο να αντιστρέψουν αυτή τη διαδικασία.

Και μπορεί αρχικά να φαντάζει παράλογο το γιατί να αναζητήσει κανείς τρόπο για να "ξε μαγειρέψει" ένα αβγό αλλά η μέθοδος που βρήκαν ανοίγει νέους δρόμους στην ανακύκλωση πρωτεϊνών που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς και φαρμακευτικούς λόγους και άρα στη σταδιακή μείωση του κόστους πολλών θεραπειών και φαρμάκων

Δείτε ένα βίντεο του Science Channel που δείχνει με ποιο τρόπο μπορείς να επαναφέρεις στην αρχική του μορφή ένα βρασμένο αβγό με μια πολύπλοκη διαδικασία που οι επιστήμονες την συγκρίνουν με "ξέμπλεγμα" πρωτεϊνών.

Tags
Back to top button