Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μπορείς να ξανακάνεις μελάτο ένα βραστό αυγό;- Τι λέει η επιστήμη για αυτό;

Τα αυγά είναι μια τροφή λατρεμένη από όλον τον κόσμο και υπάρχουν διάφορες συνταγές για το μαγείρεμα τους. Ένας από τους πιο κλασικούς και διαδεδομένους τρόπους κατανάλωσης τους όμως, είναι το βράσιμο.

Ξέρετε ότι αφήσετε ένα αυγό όσο βράζει τόσο περισσότερο σφίγγει και παίρνει τη γνωστή του μορφή, λευκό στο εξωτερικό και μέσα πορτοκαλί, ο κρόκος του. Έχετε σκεφτεί όμως, αν μπορείτε να κάνετε το αντίστροφο; Δηλαδή να ξε-βράσετε ένα αυγό και από σφιχτό να το φέρετε στην πρότερη του κατάσταση;

Η επιστήμη έχει την απάντηση και σε αυτό το ερώτημα! Όταν ένα αυγό βράζει, το διαφανές υγρό γύρω από τον κρόκο γίνεται λευκό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θερμότητα έχει προκαλέσει την εμπλοκή των πρωτεϊνών μέσα σε αυτό. Το 2015 όμως, μια ομάδα χημικών από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία απέδειξαν ότι θα μπορούσαν να αντιστρέψουν τη διαδικασία.

Αρχικά, προσέθεσαν ουρία για να υγροποιήσουν τα βρασμένα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια τα έβαλαν μέσα σε μια συσκευή ανάδευσης, με σκοπό να διαχωρίσουν τις πρωτεΐνες και να τις κάνουν να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση.

Μπορεί να ακούγεται σαν ψέμα, αλλά η τεχνική αυτή έχει σημαντικές εφαρμογές στην αποκατάσταση ελαττωματικών πρωτεϊνών που χρησιμοποιούνται στην ιατρική και τη βιομηχανία, ενώ η πιο τρανή απόδειξη των αποτελεσμάτων της, είναι το ότι το βρασμένο αυγό, ξε... βράστηκε!

 

Tags
Back to top button