Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μπορεί η ζάχαρη να επηρεάσει αρνητικά τις γνωστικές μας επιδόσεις;

 

Ανησυχητικά τα ευρήματα πρόσφατης επιστημονικής μελέτης, σύμφωνα με τα οποία η  μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις γνωστικές μας επιδόσεις.


Προηγούμενες μελέτες είχαν εξετάσει το θετικό αντίκτυπο της γλυκόζης στη μνήμη. Ωστόσο, όπως δημοσιεύτηκε στον Independent, νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Otago στη Νέα Ζηλανδία υποδεικνύει ότι κάποιες γλυκαντικές ουσίες μπορούν να μειώσουν δραματικά τις γνωστικές επιδόσεις.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση συνηθισμένων γλυκαντικών ουσιών σε 49 άτομα, τα οποία απαντούσαν σε τεστ που εξέταζαν τις γνωστικές και αντιληπτικές τους ικανότητες. Όπως διαπίστωσαν, όσοι είχαν λάβει πριν γλυκόζη και σακχαρόζη (ζάχαρη) είχαν χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με όσους είχαν καταναλώσει φρουκτόζη ή σουκραλόζη.

«Με συναρπάζει το πώς οι αισθήσεις μας επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας και την καθημερινότητα μας. Συγκεκριμένα, το πως η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος μας», δήλωσε η Dr Mei Peng του Πανεπιστημίου του Otago.

Tags
Back to top button