Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μπανάνες: Πώς να αγοράζουμε πάντα τις καλύτερες;

Οι μπανάνες είναι ίσως το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων. Πηγή καλίου και άλλων θρεπτικών συστατικών, δεν λείπει ποτέ από τα περισσότερα σπίτια. Πως όμως μπορούμε να διαλέγουμε τις καλύτερες μπανάνες;


1. Δώσε προσοχή στο χρώμα
Οι μπανάνες σου θα πρέπει να έχουν ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα και να είναι ελαφρώς πράσινες σε κάθε άκρη.

2. Επίλεξε με βάση το πότε σκοπεύεις να τις καταναλώσεις
Για άμεση κατανάλωση: Ψάξε για μπανάνες με έντονο κίτρινο χρώμα, ελάχιστο έως καθόλου πράσινο στις άκρες και μερικά καφέ σημάδια/βούλες.
Για κατανάλωση σε 2-3 μέρες: Ψάξε για μπανάνες με έντονο κίτρινο χρώμα και αρκετό πράσινο στις άκρες. Μόλις πας σπίτι, αποθήκευσέ τες σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Απόφυγε μπανάνες με χτυπήματα
Ενώ τα καφέ σημάδια είναι ένδειξη ωριμότητας του φρούτου, τα χτυπήματα μαρτυρούν ότι αυτό ταλαιπωρήθηκε αρκετά κατά τη μεταφορά από τον παραγωγό στο ράφι.

4. Απόφυγε μπανάνες με γκρι υποτόνους
Εάν οι μπανάνες είναι λίγο θαμπές και το κίτρινό τους γκριζάρει, καλό είναι να τις αποφύγεις. Τα παραπάνω μαρτυρούν ότι η συγκομιδή του φρούτου έγινε πριν αυτό ωριμάσει και στη συνέχεια αποθηκεύτηκε σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι δεν ωρίμασε φυσιολογικά και το πιο πιθανό είναι να μην έχει την ιδανική γεύση και υφή.


Tags
Back to top button