Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Milliyet: «Αθήνα και Γκιουλενιστές ξεκίνησαν προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας για να μην πάρει τα F-35» - Στο στόχαστρο και ο Δένδιας

Για «συμμαχία του κακού» ώστε η Τουρκία να μην αποκτήσει υπερσύγχρονα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, κάνει λόγο σε σημερινό (Δευτέρα 30/9) της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet.

"Στις πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, αναζητείται μια φόρμουλα για την άρση των κυρώσεων βάσει της CAATSA και το άνοιγμα του δρόμου για επιστροφή στο πρόγραμμα F-35. Υπάρχουν υποψίες ότι το ελληνοκυπριακό λόμπι και η FETO, που ενοχλούνται από την αναζήτηση λύσης, συνεργάζονται για να υπονομεύσουν μια πιθανή συμφωνία" αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να πάρει τα F-35 για να αποκτήσει αεροπορική υπεροχή» αναφέρεται στο δημοσίευμα, τη στιγμή που η χώρα μας διαθέτει ήδη αναβαθμισμένα μαχητικά F-16 και Rafale. 

«Τώρα Αθήνα και Γκιουλενιστές ξεκίνησαν προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας για να μην πάρει τα F-35» προσθέτει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα, ο παλμός της διπλωματίας χτύπησε στη Νέα Υόρκη και σε αυτή τη διαδικασία, στις 23 Σεπτεμβρίου, υπήρξαν δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο ότι η ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στο Ιντσιρλίκ ήταν προϋπόθεση για την επιστροφή στο πρόγραμμα των F-35. Η είδηση ​​ανέφερε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξέφρασε τις ανησυχίες του στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antnoy Blinken στις 5 Σεπτεμβρίου. 

Η πηγή της είδησης και το πρόσωπο που επιβεβαίωσε την πληροφορία ήταν ο Ρούμπιν, ο οποίος είναι γνωστός υποστηρικτής της FETO και ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας». 

O Φιντάν δεν διάψευσε τα σενάρια για τους S-400

Από πλευράς του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν διάψευσε τα σενάρια περί αποθήκευσης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 ώστε να αποκτηθούν τα μαχητικά F-35. Δήλωσε ότι «πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία». 

«Για τις κυρώσεις CAATSA (ομοσπονδιακός νόμος των ΗΠΑ, ο οποίος αποσκοπεί στην αυστηρότερη επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν, της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας) και τη διαδικασία των F-35, αναμένονται συγκεκριμένα βήματα στο εγγύς μέλλον; Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η αμερικανική πλευρά έχει κάνει απαράδεκτες προσφορές (αποθήκευση) σχετικά με τα S-400. Είναι αλήθεια;» ήταν η δημοσιογραφική ερώτηση. 

«Όπως το είπατε ο ίδιος, αυτά είναι ισχυρισμοί… Καθορίζουμε τη θέση μας για τα θέματα-πλαίσιο, ειδικά για το κρίσιμο περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, αλλά εκτός από αυτό, έχουμε μια μεθοδική στάση να μην αποκαλύπτουμε πάρα πολλά για τις θέσεις μας για το τι θα κάνουμε, πότε και πώς θα το κάνουμε μέχρι φτάνουμε στον τελικό μας στόχο. Υπάρχει μια αρχή εδώ στην οποία πάντα εμμένουμε. Το θέμα CAATSA ήταν ένα από τα ζητήματα που έπληξαν τις συμμαχικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Πρέπει να βγούμε από αυτό» απάντησε ο Χακάν Φιντάν. 

«Ο Δένδιας άναψε το φυτίλι» 

«Ο Δένδιας άνοιξε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των χωρικών υδάτων που συζητείται στις δυο ακτές του Αιγαίο και δήλωσε πως όλα τα νησιά του Αιγαίου έχουν δικαίωμα χωρικών υδάτων 12 μιλίων» αναφέρει στο μεταξύ το δίκτυο TELE1 σε ρεπορτάζ του. 

«Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νικος Δένδιας με αυτή τη δήλωση του άναψε το φυτίλι της  συζήτησης. Τώρα και πάλι είναι στην επικαιρότητα τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ στην περιοχή του Αιγαίου που οι ακτές και τα νησιά είναι μπλεγμένα μεταξύ τους. Τώρα θα συζητηθούν τα χωρικά ύδατα και η υφαλοκρηπίδα των Δωδεκανήσων τα οποία η Ελλάδα τα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα» αναφέρθηκε.

«Τι ωραία που τα λέει! Μάς λέει ‘’στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού έχουμε νησί, θα επεκτείνουμε στα 12 μίλια’’. Ε, αν θέλεις έλα να σου δώσουμε και την Αλικαρνασσό!’’» σχολίασε ο παρουσιαστής του τουρκικού καναλιού. 

Tags
Back to top button