Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μία πρωτότυπη συνταγή: Παγωτό τσιζκέικ με λεμόνι

Το τσιζκέικ ήταν ένα γλυκό δημοφιλές στην αρχαία Ελλάδα ή έστω μια πολύ κοντινή στη σημερινή εκδοχή παραλλαγή του! Στα συγγράμματα διασώζεται, ως πλακούντας, ενώ την 1η αναφορά την έχουμε, από το γιατρό Αίγιμο. Μερικά χρόνια αργότερα, ένας Ρωμαίος πολιτικός,έγραψε ότι στην εποχή του, χρησιμοποιούνταν 2 κέικ, για θρησκευτικούς σκοπούς.

Tο ένα ονομαζόταν placenta και είχε μια τραγανή ψημένη βάση, περίπου σαν τη σημερινή εκδοχή του γλυκού. Αρκετούς αιώνες αργότερα, στη Νέα Υόρκη του 19ου, εμφανίστηκε το γλύκισμα αυτό, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια αναζωογονητική και πολύ εύκολη συνταγή για λαχταριστό και δροσιστικό cheesecake!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το τσιζκέικ με λεμόνι είναι:

• 1 φλιτζάνι (200ml) κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά (35%), χτυπημένη μέχρι να στέκεται
• 1 κούπα (240ml) τυρί κρέμα που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
• 35ml ζαχαρούχο εβαπορέ γάλα
• 1/2 κουταλάκι του τσαγιού υγρή βανίλια
• 1/2 κουταλάκι του τσαγιού ξύσμα λεμονιού

Επί το έργον:

1. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει πολύ λείο.

2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, την υγρή βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά.

3. Στην συνέχεια προσθέτετε και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Βάζετε το μίγμα σε δοχείο με καπάκι που κλείνει καλά και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.

5. Πριν το σερβίρετε το αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά.

Tags
Back to top button