Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μια μέρα για γυμναστική είναι αρκετή- Τις καθημερινές είναι περιττή

Δεν χρειάζονται πολλές μέρες για γυμναστική τελικά! Μόνο μια και συγκεκριμένα την Κυριακή είναι αρκετή για να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό και να σμιλεύσουμε το σώμα μας.

Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη σημειώνοντας ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή η γυμναστική είναι περιττή.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε πρόσφατα το αποτέλεσμα πολλαπλών ερευνών που μελέτησαν την σύνδεση μεταξύ άσκησης και υγείας και αυτό ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον: μια και μόνο ημέρα άσκησης το Σαββατοκύριακο είναι εξίσου καλή για την υγεία μας και αποτελεσματική όσο και περισσότερες ημέρες γυμναστικής που στριμώχνουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Για τους σκοπούς της έρευνας εξετάστηκαν οι συνήθειες άσκησης και τα ποσοστά εμφάνισης ασθενειών 60.000 ατόμων στην Αγγλία και τη Σκοτία.

Ποια είναι όμως η εξήγηση; Οι μελετητές υποστηρίζουν ότι οι αθλητές του Σαββατοκύριακου αφιερώνουν συνειδητά χρόνο στην άθληση, η οποία για αυτό το λόγο γίνεται εξαιρετικά εντατική και διαρκεί περισσότερο. Αντίθετα, η άθληση κατά τη διάρκεια των ημερών εργασίας μεταξύ γραφείου και οικογένειας δημιουργεί στρες και είναι λιγότερο αποτελεσματική, υποθέτει ο Gary O’Donovan, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Loughborough.

Προκειμένου να ενισχυθεί η υγεία και η μυϊκή μάζα μας η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας προτείνει, λοιπόν, 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, ενώ ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι 75 λεπτά το Σάββατο και άλλα 75 την Κυριακή, αλλά… χωρίς δικαιολογίες!

Tags
Back to top button