Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μεταβολισμός: Έτσι θα τον επιταχύνεις!

Με τον μεταβολισμό στα ύψη μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να κατηγορούμε τα κακά μας γονίδια, την ηλικία, τις ορμόνες και την τύχη μας τη μαύρη για τον αργό μεταβολισμό μας, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κύριος υπαίτιος είναι ένα καθημερινό συστατικό της διατροφής μας, η φρουκτόζη. Aπομακρύνοντάς της από τη διατροφή μας, μπορούμε να εκτοξεύσουμε τις “ταχύτητες” του μεταβολισμού μας στα ύψη!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Touro της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον καθηγητή Jean-Marc Schwarz, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Journal of the American Osteopathic Association, ο μεγαλύτερος εχθρός του αδυνατίσματος είναι η φρουκτόζη και κυρίως με τη μορφή του σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης. Μην σε ξεγελά ο όρος “καλαμπόκι” και νομίζεις ότι πρόκειται για κάτι υγιεινό. Είναι ένα άκρως επικίνδυνο συστατικό. Βάζουμε στοίχημα πως εάν ρίξεις μια ματιά στο κουτί των πρωινών σου δημητριακών θα δεις το συγκεκριμένο σιρόπι να παρελαύνει σε κάποια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα συστατικά. Μπορείς επίσης να το βρεις σε πολλά μπισκότα, τούρτες, κέικ, αναψυκτικά, χυμούς και σάλτσες.

Στην έρευνα πήραν μέρος 40 υπέρβαρα παιδιά ηλικίας 9-18 ετών, από τα οποία οι ειδικοί ζήτησαν να πάψουν να καταναλώνουν φρουκτόζη για μόλις εννιά ημέρες. Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. «Η αφαίρεση της ζάχαρης από τη διατροφή των παιδιών με παχυσαρκία για μόνο 9 ημέρες μείωσε σταθερά το DNL (de novo λιπογένεση) και το λίπος στο ήπαρ και βελτίωσε τον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Jean-Marc Schwarz.

Τα αποτελέσματα της έρευνας οφείλονται σε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της φρουκτόζης, δηλαδή στο ότι μεταβολίζεται σε λίπος πολύ πιο γρήγορα από τη γλυκόζη. Το ήπαρ στη συνέχεια εκκρίνει το λίπος, το οποίο ύστερα αποθηκεύεται στις λιπαποθήκες του σπλαχνικού λίπους, αυξάνοντας το σωματικό βάρος. Την ίδια στιγμή, η φρουκτόζη κάνει τον εγκέφαλο να σκέφτεται ότι το σώμα λιμοκτονεί, ρίχνει το άτομο σε λήθαργο και αποτρέπει από τη σωματική δραστηριότητα. Ποιος ο λόγος λοιπόν που υπάρχει ακόμα στη διατροφή μας;

Tags
Back to top button