Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μετά από αυτό δεν θα ξαναφάτε μπέικον: Πρώτα ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου και τώρα…

Η κατανάλωση μπέικον, αλλαντικών και άλλων επεξεργασμένων κρεάτων μπορεί να κρύβεται πίσω από την αϋπνία, την υπερκινητικότητα και άλλα συμπτώματα της μανίας, αυτής της εξαιρετικά σοβαρής διαταραχής διάθεσης που συνδέται με την διπολική διαταραχή και την κλινική κατάθλιψη. 


Τα νιτρώδη που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των συγκεκριμένων τροφίμων, που είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε πολλές σύγχρονες κοινωνίες, μπορεί να συμβάλλουν καίρια στην εμφάνιση και την επιδείνωση των παραπάνω συμπτωμάτων, ισχυρίζονται ειδικοί της Ιατρικής Σχολής John Hopkins στην Βαλτιμόρη.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 1.101 ανθρώπων και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατέληξαν στο νοσοκομείο και διαγνώστηκαν με μανία είχαν πάνω από τριπλάσιες πιθανότητες να καταναλώνουν καθημερινά επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον.

Προκειμένου να επαληθεύσουν τη θεωρία τους, οι επιστήμονες διεξήγαγαν μάλιστα και μια σειρά πειραμάτων σε ποντίκια. Όπως μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν, τα τρωκτικά άρχισαν να εμφανίζουν υπερκινητικότητα και άλλα συμπτώματα της μανίας λίγες μόνο εβδομάδες αφότου προστέθηκαν στη διατροφή τους τροφές με νιτρώδη.

Οι συγκεκριμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση των αλλαντικών έχουν ενοχοποιηθεί στο παρελθόν για διάφορες μορφές καρκίνου, ωστόσο η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που εξετάζει σε βάθος την επίδρασή τους στην ψυχική υγεία.


Tags
Back to top button