Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μεσογειακή διατροφή: Ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να προλάβει;

 

Τα φρούτα και τα λαχανικά τροφοδοτούν το σώμα με αντιοξειδωτικά, προστατεύουν το DNA, μειώνουν τη φλεγμονή και καθυστερούν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Το ελαιόλαδο, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του ορθού και του εντέρου.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η συγκεκριμένη δίαιτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, αυξάνοντας τη βιοδιαθεσιμότητα του νιτρικού οξειδίου, κάτι που ενισχύει την υγεία των αρτηριών.

Τα καλά λιπαρά που περιέχει το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί, συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης, ενώ τα αντιφλεγμονώδη φρούτα και λαχανικά, προλαμβάνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ.

Προλαμβάνει τον διαβήτη μέσω του ελέγχου της ινσουλίνης. Η διατροφή βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα λόγω της κατανάλωσης μη επεξεργασμένων τροφών, υγιεινών λιπαρών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Αποτελεί έναν υγιεινό, μη στερητικό τρόπο διατροφής για να χάσει κάποιος τα περιττά κιλά. Βοηθά στη διαχείριση του βάρους και στη μείωση του λίπους λόγω της περιεκτικότητάς της σε υψηλής θρεπτικής αξίας τροφές. Η διατροφή επικεντρώνεται στην κατανάλωση καλών λιπαρών και στη μείωση των υδατανθράκων.

Τα φρέσκα φυτικά τρόφιμα σε συνδυασμό με τα καλά λιπαρά συμβάλλουν στη μακροζωία. Το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί παρέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία συνδέονται με χαμηλότερα επίπεδα καρδιακών παθήσεων, καρκίνο, κατάθλιψη, γνωστική εξασθένιση και Αλτσχάιμερ, ανάμεσα σε άλλες παθήσεις που αποτελούν βασικές αιτίες θανάτου.

Tags
Back to top button