Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μελέτη: Το εμβόλιο για τον κορονοϊό προστατεύει από χρόνιες παθήσεις

Το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊο έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό μεταξύ φορέων χρόνιας νόσου, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Ταμείο Υγείας Clalit και δημοσιεύθηκε στο διάσημο New England Journal of Medicine.
«Αυτή η εργασία αποτελεί άμεση συνέχεια της μεγάλης μελέτης που δημοσιεύσαμε στο ίδιο περιοδικό πριν από λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο καθηγητής Ran Balicer, επικεφαλής της καινοτομίας της Clalit.

«Τα πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και προστατεύει από σοβαρές ασθένειες με υψηλότερο ρυθμό από ό, τι νομίζαμε, και είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό σε ασθενείς με χρόνιες ασθένειες. Ωστόσο, θα μπορούσαμε ήδη να αρχίσουμε να παρατηρούμε στην προηγούμενη μελέτη ότι η προστασία είναι ελαφρώς μειωμένη σε όσους πάσχουν από μια σειρά σημαντικών καταστάσεων» αναφέρει.
 

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα από περίπου 1,4 εκατομμύρια πελάτες του Clalit, του μεγαλύτερου πάροχου υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ, το οποίο βοηθά περίπου 4,7 εκατομμύρια άτομα. Εκτός από την παροχή στοιχείων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στον γενικό πληθυσμό, η έρευνα επικεντρώθηκε επίσης σε συγκεκριμένες ομάδες.
 

Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, ο εμβολιασμός αποδείχθηκε 96% αποτελεσματικός στην πρόληψη της συμπτωματικής νοσηρότητας και 95% στην πρόληψη της σοβαρής νοσηρότητας - σε προηγούμενη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Clalit, τα ποσοστά ήταν 94% και 92%.
Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο ήταν 92% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικών λοιμώξεων επίσης σε άτομα άνω των 70 ετών.
 

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το εμβόλιο ήταν ακόμη πολύ αποτελεσματικό σε σχέση με αυτούς που εμβολιάστηκαν με άλλους παράγοντες κινδύνου, αν και ελαφρώς λιγότερο: περίπου 84% για εκείνους που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση οργάνου, 80% για φορείς καρδιακών παθήσεων, 80% για ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο και 86% για ασθενείς με διαβήτη. Επιπλέον, το εμβόλιο ήταν πολύ αποτελεσματικό - 96% - σε υπέρβαρα άτομα.
 

«Αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά ευρήματα, καθώς δείχνουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των αναμενόμενων περιπτώσεων μεταξύ αυτών των ασθενών θα θωρακσιτεί από το εμβόλιο παρά τις βασικές ασθένειές τους, αν και εξακολουθούν να παρουσιάζουν ελαφρώς υψηλότερο υπολειπόμενο κίνδυνο μόλυνσης», δήλωσε ο Balicer.
 

 

Σοβαρή αποκάλυψη από την The Wall Street Journal .

Στο Μεξικό, εντοπίστηκαν ψεύτικη έκδοση του εμβολίου της Pfizer. Ως αποτέλεσμα, 80 άτομα έλαβαν μια δόση ψεύτικου εμβολίου στην τιμή των 1.000 $ περίπου ανά δόση. Το... fake του πράγματος αποκαλύφθηκε λόγω του γεγονότος ότι η επισήμανση στις φιάλες εμβολίων διέφερε από την επίσημη.

Τα δε πλαστά φιαλίδια εμβολίου που βρέθηκαν στην Πολωνία πιθανότατα περιείχαν αντιρυτιδική ουσία. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, κανείς δεν είχε χρόνο να εμβολιαστεί με αυτό το φάρμακο.

Τα φιαλίδια κατασχέθηκαν από τις αρχές στην Πολωνία και το Μεξικό κατά τη διάρκεια ειδικών επιχειρήσεων. Με τη σειρά της, η Pfizer επιβεβαίωσε ότι τα αναγνωρισμένα δείγματα είναι ψεύτικα.

Tags
Back to top button