Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μελέτη: Tι φταίει στο παιδί και είναι δύσκολο στο φαγητό;

Μελέτη φωτίζει αρκετά πράγματα που σχετίζονται με την επιλεκτική διατροφή που κάνουν κάποια παιδιά και ορισμένους ενδεχόμενους λόγους, που αυτά καθίστανται δύσκολα στο φαγητό

Μέχρι την ηλικία των 4 ετών, τα παιδιά θα μπορούσαν να έχουν διαμορφώσει μια δύσκολη συμπεριφορά απέναντι στο φαγητό, τρώγοντας από μια μικρή γκάμα τροφών όπως μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές, πίτσα και αποφεύγοντας λαχανικά, φρούτα και ψάρια.

Όλα αυτά σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν που δημοσιεύεται στο Pediatrics. Και όσο περισσότερο οι γονείς προσπαθούν να ελέγξουν πιεστικά και να καθοδηγήσουν τη διατροφή των παιδιών, τόσο αυτά μπορεί να πεισμώσουν και να γίνουν εξόχως αρνητικά απέναντι σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

ΗΠΑ-Κορονοϊός: Με κάθε εμβολιασμό παιδιού, δώρο ένα... ντόνατς!

Υπάρχουν όμως και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα, όπως για παράδειγμα το ότι αν ένα παιδί είναι δύσκολο στο φαγητό, είναι πιθανό να συνεχίσει να είναι και στην ενήλικη ζωή του.

Η μελέτη παρακολούθησε 317 «ζευγάρια» μητέρων και παιδιών από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων για μια περίοδο τεσσάρων ετών. Οι οικογένειες ανέφεραν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους όταν ήταν 5,6,8, και 9 ετών και τις δικές τους.

Βρέθηκε λοιπόν ότι η επιλεκτική διατροφή ήταν σταθερή από την προσχολική έως τη σχολική ηλικία, υποδεικνύοντας ότι τυχόν προσπάθειες διεύρυνσης των διατροφικών προτιμήσεων μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές αν γίνουν στα προσχολικά χρόνια. Ένα άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι αυτά τα παιδιά δεν είναι αναγκαστικά πιο παχύσαρκα από τα άλλα. Κάτι ακόμη που έχει αξία είναι ότι τα δύσκολα παιδιά στο φαγητό εισέπρατταν μεγαλύτερη πίεση, κάτι που φαίνεται να επιδεινώνει τις διατροφικές ιδιοτροπίες τους. Ορισμένα χαρακτηριστικά του παιδιού, όπως το φύλο, η σειρά γέννησης και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, έχουν επίσης συσχετιστεί με την εμμονή της επιλεκτικής διατροφής.

Τέλος, διαπιστώθηκε ότι τα πιο δύσκολα παιδιά, είχαν μητέρες που ανέφεραν μεγαλύτερο περιορισμό των ανθυγιεινών τροφίμων και γλυκών από τη διατροφή τους, κάτι που μπορεί να μην έχει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Tags
Back to top button