Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μελέτη: Αυξάνουν την πιθανότητα πρόωρου θανάτου όσοι αντικαθιστούν τα λίπη με υδατάνθρακες

Οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 25%, σύμφωνα με νέα αποκαλυπτική μελέτη.


Το ιατρικό περιοδικό Lancet εξέτασε 135.000 ενήλικες και ανακάλυψε ότι εκείνοι που κόβουν τα λίπη είχαν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από εκείνους που έτρωγαν το βούτυρο, το τυρί και τα κρέατα.

Είναι σε άμεση αντίθεση με τις συμβουλές για την υγεία, που λένε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μειώσουν την πρόσληψη λίπους -το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας προειδοποιεί ενάντια στα πολλά κορεσμένα λίπη επειδή αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά επεισόδια.

Εκείνοι που κόβουν το λίπος τείνουν να το αντικαταστήσουν με προϊόντα υψηλά σε υδατάνθρακες, όπως ψωμί, ζυμαρικά και ρύζι. Αυτό σημαίνει ότι χάνουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Οι δίαιτες που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες είναι από τις πιο ανθυγιεινές και η μελέτη διαπίστωσε ότι εκείνοι που κόβουν την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα μεταποιημένα γεύματα έχουν 28% υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.


Η καναδική έρευνα -βασισμένη σε μελέτες σε άτομα από 18 χώρες – υποβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογικής Εταιρείας στη Βαρκελώνη.

Τα ευρήματα είναι σημαντικά: η χαμηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών αυξάνει τις πιθανότητες πρώιμου θανάτου κατά 13%.

Η κατανάλωση υψηλών επιπέδων όλων των λιπών μειώνει τα ποσοστά πρόωρης θνησιμότητας κατά 23%.

Ο ερευνητής δρ Andrew Mente, από το Πανεπιστήμιο McMaster, δήλωσε ότι η λήψη του 35% των θερμίδων από το λίπος ήταν ο «στόχος» για καλή υγεία.

«Η χαλάρωση του περιορισμού στη λήψη λίπους και κορεσμένων λιπαρών και η επιβολή ορίων στους υδατάνθρακες όταν είναι υψηλοί, ώστε να περιοριστεί η πρόσληψη σε μέτρια επίπεδα, θα ήταν ό,τι καλύτερο».

Η οδηγία του NHS είναι για τους άνδρες να τρώνε το πολύ 30g κορεσμένων λιπαρών ημερησίως, με όριο 20g για τις γυναίκες.

Ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Mahshid Dehghan δήλωσε ότι οποιοσδήποτε παίρνει περισσότερο από το 60% των θερμίδων τους από υδατάνθρακες κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο.

Tags
Back to top button