Tα τραγικά κενά ασφαλείας και οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα ανατινάζουν τη θεμέλιο λίθο του έθνους μας, καθώς οι παράνομοι μετανάστες νομιμοποιούνται με σύμφωνα συμβίωσης. Οι ελληνικές Αρχές έχουν εντοπίσει περιπτώσεις καταστρατήγησης της κείμενης νομοθεσίας του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, με επίκεντρο, όχι μόνο εικονικούς γάμους, όπως μέχρι τώρα, αλλά και… εικονική απόκτηση τέκνων!
Το ζήτημα αυτό έχει προβληματίσει το κυβερνητικό επιτελείο, που σπεύδει να βάλει φραγμό σε επιτηδείους που αντί αδρής αμοιβής «εξυπηρετούν» αλλοδαπούς οι οποίοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας. Μάλιστα, επιστρατεύεται πλέον η λήψη DNA για την απόδειξη σχέσης γονέα – τέκνων, για χορήγηση αδειών παραμονής, σε περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις δόλου.
Έχει διαπιστωθεί ότι Έλληνες, ακόμη και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, εμπλέκονται σε υποθέσεις κυκλωμάτων που «πωλούν» ελπίδα με το αζημίωτο για περιζήτητα «χαρτιά», με έμφαση στο Δελτίο Διαμονής για πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι είναι μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη. Αλλοδαποί χωρίς χαρτιά – θύτες και θύματα μαζί – κυνηγάνε πώς και πώς να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν άδεια παραμονής, μια και είναι πενταετούς διάρκειας. Μαθαίνουν ότι χορηγείται από τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα ή εντός δύο μηνών από την ημερομηνία σύναψης του γάμου ή συμφώνου συμβίωσης.
Η άδεια παραμονής δίνεται και σε γονείς ανήλικων ημεδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του τρόπου κτήσης εκ μέρους των τέκνων τους της ελληνικής ιθαγένειας. Από εκεί ξεκινά και φτάνει το κουβάρι παράνομων διαδικασιών και σκοτεινών ιστοριών με «διακινητές» που πατούν στη δυσκολία για νόμιμη διαμονή.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «το Βήμα», και επιβεβαιώνει και παλαιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Κόσμος», στέλεχος από το επιστημονικό επιτελείο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «έχουν εντοπισθεί περιπτώσεις όπου αλλοδαποί και ημεδαποί πραγματοποιούν συμβολαιογραφικές πράξεις για ψευτοσύμφωνα συμβίωσης. Υπάρχει περίπτωση που γυναίκα Ρομά εμφανίζεται να έχει στο όνομά της όχι ένα, αλλά πέντε σύμφωνα συμβίωσης με αλλοδαπούς!». Οι διασταυρώσεις εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη χορήγηση αδειών παραμονής και ο ενδελεχής έλεγχος ιστορικού των προσώπων που αφορά το αίτημα αποτελούν μείζονος σημασίας θέμα, σημειώνει εις εκ των νομικών συμβούλων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Παράλληλα, πεδίο οικονομικής δοσοληψίας έχει αρχίσει να γίνεται, όπως φαίνεται και από υποθέσεις που έχει εξιχνιάσει η Αστυνομία ή διερευνά η Δικαιοσύνη, η «επιχείρηση αναγνώρισης παιδιών». Σκοπός να δοθεί η δυνατότητα σε αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να αιτηθούν άδεια διαμονής στην ελληνική επικράτεια ως γονείς ανήλικων ημεδαπών.
Μόλις προ τριμήνου έκανε τον γύρο της ειδησεογραφίας η υπόθεση όπου μια 27χρονη και μια 18χρονη, καθ” υπόδειξιν δύο άλλων μεγαλύτερης ηλικίας γυναικών, προσκόμισαν στον Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου.
Τις είχε συντάξει συμβολαιογράφος, ώστε να αναγνωρίσουν τα δυο ανήλικα παιδιά τους δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.
Διαπιστώθηκε ότι στην Αχαΐα δρούσε κύκλωμα με συμβολαιογράφους, με Ελληνίδες και Πακιστανούς οι οποίοι έδιναν τουλάχιστον 1.000 ευρώ ώστε μέσω της αναγνώρισης τέκνου να μπορέσουν να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής. Παρόμοια υπόθεση είχε εκτυλιχθεί έναν χρόνο πριν.