Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Με αυτούς τους τρόπους αντιμετωπίζουν το hangover σε διάφορες χώρες του κόσμου!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσει κάποιος το hangover αλλά σε κάποιες χώρες επιλέγουν συγκεκριμένες τροφές!

Πολωνία: Χυμός από πίκλες

Στην Πολωνία σερβίρονται ένα ποτήρι χυμό από πίκλες, ο οποίος λέγεται ότι είναι ιδανικός για τέτοιες περιπτώσεις χάρη στη μεγάλη του περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες.

Καναδάς: Πουτίν

Όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα λιπαρό και κακά τα ψέμματα ανθυγιεινό πρόχειρο φαγητό στις 4 το ξημέρωμα ύστερα από μερικά ποτάκια. Οι Καναδοί λοιπόν επιλέγουν το poutine, που αποτελείται από τηγανητές πατάτες, κομμάτια τυριού και άφθονη σάλτσα gravy.

Ιαπωνία: Δαμάσκηνα τουρσί

Η αλήθεια είναι ότι όταν σκεφτόμαστε φαγητό μετά από ξενύχτι, ο νους μας δεν πάει ποτέ σε κάποιο φρούτο, πόσο μάλλον σε φρούτο τουρσί. Στην Ιαπωνία όμως προκειμένου να καταπολεμήσουν τη ναυτία και να βοηθήσουν τη λειτουργία του πεπτικού τους συστήματος, καταναλώνουν δαμάσκηνα ή βερίκοκα τουρσί, τα λεγόμενα umeboshi ή ume.

Aφρική: Βουβαλίσιο γάλα

Σίγουρα έχεις ακούσει κάποια στιγμή τη φράση “Ο καλύτερος τρόπος να ξεμεθύσεις είναι να πιεις και άλλο”. Μήπως στην είχε πει Αφρικανός; Ρωτάμε γιατί στη Ναμίμπια της Αφρικής, οι ξενύχτηδες συνηθίζουν να πίνουν ένα κοκτέιλ που ονομάζεται “Βουβαλίσιο γάλα”, αλλά στην ούσια δεν περιέχει ούτε ίχνος από αυτό. Πρόκειται για ένα αλκοολούχο milkshake φτιαγμένο με παγωτό βανίλια, ρούμι, λικέρ και κρέμα γάλακτος. Τώρα το πώς αυτό το ποτό γεμάτο ζάχαρη και αλκοόλ βοηθά με το hangover, αδυνατούμε να καταλάβουμε.

Αμερική: Bloody Mary

Και στην Αμερική, όπως φαίνεται, επιδιώκουν να “γιατρέψουν” το hangover πίνοντας και άλλο ποτό. Στη Μπελίζ, που είναι χώρα της κεντρικής Αμερικής, επιλέγουν μάλιστα ένα ιδιαίτερο Bloody Mary, το οποίο περιέχει και μπίρα και ονομάζεται Michelada.

Γερμανία: Katerfrühstück

Η περίεργη αυτή λέξη σημαίνει κυριολεκτικά “το πρώτο γεύμα της ημέρας ύστερα από ένα γερό ξενύχτι”. Πρόκειται για μαριναρισμένη ρέγγα, πίκλες και ωμό κρεμμύδι. Το περίεργο αυτό γεύμα λέγεται ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα του hangover και αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες.

Ρουμανία: Πατσάς

Απ’ ό,τι φαίνεται εμείς και οι Ρουμάνοι δεν διαφέρουμε και τόσο όσον αφορά τις μεταμεσονύχτιες επιλογές μας στον φαγητό.

Ισλανδία: Τερίνα
Στην Ισλανδία επιλέγουν τερίνα μετά από ένα καλό ξενύχτι. Όχι όμως οποιαδήποτε, αλλά την svioasulta, η οποία είναι φτιαγμένη από αρνίσιο κεφάλι.

Tags
Back to top button