Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Με αυτές τις τροφές αποφεύγεις το έμφραγμα και το εγκεφαλικό!

Όσοι δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με νέα Αμερικανική έρευνα.

Η ανεπαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν σχετίζεται μόνο με την έλλειψη βιταμινών, αλλά και με πολύ σοβαρές παθήσεις, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό. Μάλιστα, νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας για τη Διατροφή στη Βαλτιμόρη, υποστηρίζει ότι ένας στους επτά θανάτους καρδιαγγειακής αιτιολογίας εκτιμάται ότι οφείλεται στη μη επαρκή πρόσληψη φρούτων και ένας στους δώδεκα στην ανεπαρκή κατανάλωση λαχανικών.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 113 χώρες (το 82% του παγκόσμιου πληθυσμού) και τα συνέδεσαν με τους θανάτους από καρδιαγγειακές νόσους, που οφείλονται στην ανεπαρκή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Όπως επισήμαναν, εφόσον η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συνιστά ένα τροποποιήσιμο στοιχείο, αναδεικνύεται τη σημασία τους για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Η νέα έρευνα συνεπώς, αποτελεί έναυσμα για την υιοθέτηση αυτής της υγιεινής διατροφικής συνήθειας.

Σημειώνεται ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλές πηγές φυτικών ινών, καλίου, μαγνησίου, αντιοξειδωτικών και φαινολικών, τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, ενώ βελτιώνουν και την υγεία και την ποικιλία των καλών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, όσοι καταναλώνουν επαρκής ποσότητες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, έχουν μικρότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, μειώνοντας έτσι και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι μέχρι σήμερα έρευνες προτείνουν ότι η ιδανική ποσότητα φρούτων σε καθημερινή βάση είναι 300γρ. και λαχανικών 400γρ. ημερησίως.

Tags
Back to top button