Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

«Μαύρα» τα λέει ο Αθανάσιος Δημόπουλος: «Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε την χαλάρωση του lockdown»

Προβληματισμένος εμφανίστηκε αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, εκτιμώντας ότι δεν θα έπρεπε να συζητάται η άρση του lockdown, με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. 

«Με 2000 κρούσματα την ημέρα και το σύστημα υγείας στα όριά του δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτρα χαλάρωσης» δήλωσε.

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε ότι αποτελούν τον κύριο λόγο για το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα στις μεταλλάξεις. «Οι νέες μεταλλάξεις συνδυάζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που εξηγεί το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα σαφή δεδομένα για μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων» είπε.

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν πρέπει να συνεχίσει ο εμβολιασμός λόγω των μεταλλάξεων. «Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχίσει, πάει με καλούς ρυθμούς και είναι μονόδρομος ο ταχύς εμβολιασμός μεγάλου αριθμού του πληθυσμού» ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ο εμβολιασμός των 60 και άνω και των ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος, μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ανθρώπων που είναι 60 και άνω ετών. Παράλληλα, θα έχει εμβολιαστεί και ο πληθυσμός των 300.000 που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.

Tags
Back to top button