Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μαθηματική μέθοδος υπόσχεται τις πιο τέλειες πατάτες! (φωτό)

Μια μαθηματική μέθοδος θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τις πιο τέλειες πατάτες. Κι' όμως η καλή μαγειρική έχει και πιο περίπλοκα μαθηματικά από τις απλές δόσεις των συνταγών.

Η μέθοδος «Edge Hotel School» όπως ονομάζεται, είναι ο νέος μαθηματικός τύπος με τον οποίο υπολογίζεται το σωστό ψήσιμο πατάτας και δεν αναπτύχθηκε από μαθηματικούς, αλλά από μαθητές των βρετανικών σχολών Edge Hotel School και Samuel Whitbread School.

Που βασίζεται; Στην μεγιστοποίηση της επιφάνειας της πατάτας, που επιτυγχάνεται κόβοντας τις πατάτες σε γωνία 30 μοιρών. Ξέχνα λοιπόν τις «κυδωνάτες» πατάτες ή το κόψιμο σε τέταρτα και δες στη φωτογραφία πώς να κόψεις τις πατάτες σου, για να πετύχεις ιδανικό ψήσιμο και τραγανή υφή εξωτερικά.

Όπως φαίνεται, αυτή η μέθοδος αυξάνει την επιφάνεια της πατάτας κατά 65% σε κάθε κομμάτι, αξιοποιώντας δηλαδή μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της και δίνοντας πιο νόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα.

Ο τύπος δοκιμάστηκε πρακτικά -έψησαν πατάτες κομμένες με αυτό τον τρόπο δηλαδή- τόσο από τους ίδιους τους μαθητές όσο και από σεφ και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα η νέα τεχνική έδωσε πατάτες κατά 6.6% πιο νόστιμες σε σχέση με τις κλασικές.

Tags
Back to top button