Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μας «χτυπάνε» εκεί που πονάει: Αυξήσεις - σοκ στα σουβλάκια - Στα 3 ευρώ το τυλιχτό!

Μια είδηση άκρως δυσάρεστη για όσους λατρεύουν τα σουβλάκια και τα τυλιχτά έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης, καθώς το υπό ίδρυση Σωματείο Ψητοπωλών ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει αυξήσεις έως κατά 15% στο αγαπημένο junk food των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα μέλη του Σωματείου Ψητοπωλών -που σύντομα, όπως λένε, θα ιδρυθεί και επίσημα- υποστήριξαν ότι πλέον δεν μπορούν να απορροφήσουν την αύξηση του 30% στο κόστος των κρεάτων και θα μοιράσουν, μερικώς, τη «χασούρα» με τον καταναλωτή.

Κοντά στα 3 ευρώ το τυλιχτό

Ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Εχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%».

Αυξήσεις για να παραμείνει ποιοτικό το σουβλάκι

Ο κ. Πολύζος προσέθεσε ότι οι καταναλωτές δεν θα στεναχωρηθούν από την αύξηση στο σουβλάκι και στο τυλιχτό. 
«Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας» είπε χαρακτηριστικά.

Από 1η Μαΐου τα… δυσάρεστα

Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιοκτήτη, το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ενα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει» συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής, πάντως, απουσία συλλογικού οργάνου δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του κλάδου για τις τιμές στα σουβλάκια.

Tags
Back to top button