Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Mars500: Εθελοντές ζουν σε συνθήκες παρόμοιες ενός ταξιδιού στον Άρη

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος η Κίνα και η Ρωσία έκαναν μία μελέτη με το κωδικό όνομα Mars500, κατά την οποία οι εθελοντές έζησαν για 520 ημέρες σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες που θα υποστούν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στον Άρη.

NASA: Επιτυχής η πτήση του μικρού ελικοπτέρου στον πλανήτη Άρη

Μια νέα ανάλυση των περιττωμάτων του ανθρώπου αποκάλυψε μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που μπορεί να βοηθήσει τα διαστημικά γραφεία να προετοιμαστούν για μελλοντικές αποστολές στον Άρη, αναφέρει μια ομάδα Καναδών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν για άλλη μια φορά δεδομένα που έλαβαν από το έργο Mars500 και ανακάλυψαν αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα - μια διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης.

Μια υποκατηγορία υδατανθράκων, η γλυκόζη είναι μια από τις καλύτερες πηγές ενέργειας για το ανθρώπινο σώμα.

Οι επιστήμονες λένε ότι όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν απώλεια ευεργετικών βακτηρίων, η οποία αποτρέπει τη φλεγμονή, απορροφά θρεπτικά συστατικά και διαλύει το άμυλο.

Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν διάφορα είδη βακτηρίων του εντέρου, το 10% των οποίων ήταν άγνωστο.

Αυτό είχε προηγουμένως ανακαλυφθεί σε άλλες επιστημονικές μελέτες, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι εξακολουθεί να είναι «κάπως μυστήριο».

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν περισσότερα από 200 είδη βακτηρίων, ένα σημάδι που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που συνυπάρχουν μεταξύ τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα αναπτύξουν τα ίδια βακτήρια με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με τους βιολόγους, αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν βαθιές συνέπειες για την υγεία των αστροναυτών μακροπρόθεσμα, αν και παραδέχονται ότι προς το παρόν δεν καταλαβαίνουν πώς ακριβώς θα επηρεάσουν ένα ανθρώπινο σώμα.

Tags
Back to top button