Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Μαραθώνια πτήση για πουλί που έκανε άυπνο από Αλάσκα έως Ν. Ζηλανδία (βίντεο)

Κάθε ρεκόρ πτήσης "έσπασε" ένα μεταναστευτικό πουλί, πετώντας αδιάκοπα για περισσότερα από 12.200 χλμ από την Αλάσκα στη Νέα Ζηλανδία, χωρίς καμία στάση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εν λόγω πουλί-μια λιμόζα(godwit) όπως ονομάζεται-ανήκει σε είδος πουλιών με αεροδυναμική κατασκευή που συναγωνίζεται τα μαχητικά τζετ.

Ο μικρός πρωταθλητής απογειώθηκε από τις βορειοδυτικές ΗΠΑ στις 16 Σεπτέμβρη κι έφτασε 11 μέρες αργότερα στην Ωκεανία, φτάνοντας ταχύτητες πτήσεις έως και 88 χλμ/ώρα.

Το αρσενικό θαλασσοπούλι διέθετε δορυφορικό πομπό, οπότε το ταξίδι του μπορούσε να καταγραφεί, μαζί με ακόμα 4 πουλιά που επίσης έφυγαν από την Αλάσκα, όπου είχαν παραμείνει επί δύο μήνες και τρέφονταν με στρείδια και σκουλήκια.

Με βάρος μεταξύ 190 και 400 γραμμαρίων οι λιμόζες έχουν καταπληκτικά αποδοτικό ρυθμό μετατροπή της τροφής σε ενέργεια.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει τους επιστήμονες είναι η ικανότητά τους να μειώνουν τον όγκο των εσωτερικών τους οργάνων, κάτι που τα βοηθάει σημαντικά κατά τη διάρκεια των μακρινών τους πτήσεων. Ενώ επίσης εντυπωσιακό είναι ότι δεν κοιμούνται ποτέ κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού τους ταξιδιού.



Tags
Back to top button