Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Μάνη: Καταδικάστηκε ο 56χρονος ιερέας που κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονη

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, έκρινε ένοχο για τη σεξoυαλική κακοποίηση μιας 12χρονης σε χωριό της Ανατολικής Μάνης ένα 56χρονο ιερέα, καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη 15,5 ετών.

Αντίθετα, ο 67χρονος παππούς της ανήλικης κρίθηκε αθώος για τις σεξoυαλικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε και ένοχος μόνο για ενδοοικογενειακή βία και επικίνδυνη σωματική βία κατά εξακολούθηση.

Η υπόθεση βιασμού της 12χρονης είχε συγκλονίσει την Ελλάδα και έπειτα από σχεδόν 15 συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση.

Η απόφαση

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία τον 56χρονο ιερέα ένοχο για βιασμό τετελεσμένο κατ’ εξακολούθηση, ένοχο για γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση και ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για σωματική βλάβη ανηλίκου.

Συνολικά του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο έτερος κατηγορούμενος, ο 67χρονος παππούς της ανήλικης, κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση.

Όμως, κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία κατ’ εξακολούθηση κατά αδύνατου προσώπου και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και καταδικάσθηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με 3ετη αναστολή.

Χρ. Κουτσουρούπας: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη»

Μετά την έκδοση της απόφασης, ο συνήγορος υπεράσπισης του 67χρονου παππού της ανήλικης, Χρήστος Κουτσουρούπας, δήλωσε:

​«Με την απόφαση αυτή αποδόθηκε δικαιοσύνη. Το δικαστήριο εξάντλησε όλα τα περιθώρια, εξετάζοντας κάθε πτυχή της υπόθεσης και ρίχνοντας άπλετο φως. Στην αρχική καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού” η ανήλικη είχε αναφερθεί μόνο στον ιερέα και δεν είχε πει τίποτα για τον παππού. Ακολούθως, όμως, υπήρξε υποβολή της ανήλικης από τη μητέρα της και τον ιερέα, με στόχο να στραφούν οι κατηγορίες στον παππού και να αποσιωπηθούν από τον ιερέα.

​Οι κατηγορίες, όμως, αυτές για δήθεν σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από τον παππού δεν αποδείχθηκαν από κανένα στοιχείο και δεν τεκμηριώθηκαν από καμία ιατροδικαστική εξέταση. Αποτέλεσμα ήταν όλες αυτές οι κατηγορίες να καταρρεύσουν, να λάμψει η αλήθεια και ο 67χρονος να αθωωθεί για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού».

Tags
Back to top button