
Ανάμεσα στους 48 τραυματίες των διπλών (3 Ιουνίου) με 20 τουλάχιστον από αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ένας Έλληνας.
έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η ελληνική πρεσβεία στην βρετανική πρωτεύουσα αργά το βράδυ της Κυριακής, ενημερώνοντας πως η κατάστασή του είναι σταθερή.
«Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του», αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει βίντεο στο οποίο ακούγεται και ένας Έλληνας να λέει πως έχει τραυματιστεί, αλλά είναι καλά: «Ηρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει», ακούγεται να λέει ένας άνδρας στα ελληνικά, προς το τέλος του βίντεο που δημοσίευσε η Sun.
Στο βίντεο της Sun φαίνεται κάποιος να αιμορραγεί, στο πάτωμα μίας παμπ, ενώ γύρω του επικρατεί το χάος. Κάποιος άλλος, πιθανότατα αστυνομικός σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, προσπαθεί να τον βοηθήσει. Στις χαοτικές σκηνές που καταγράφονται, αστυνομικός φωνάζει στον κόσμο να ανέβει στον επάνω όροφο, κατευθύνοντας τους πανικόβλητους πολίτες μακριά από τους τρεις τρομοκράτες.
Ο Τζαγκ Σαντού ήταν στην παμπ όταν είδε κάποιους να μπαίνουν, κρατώντας μαχαίρια. Είπε στην Sun ότι είδε να τραυματίζουν κάποιον που ήταν πίσω του και να πετάγεται το αίμα. «Άνθρωποι πετούσαν καρέκλες και ποτήρια έξω, πίστεψα ότι ήταν καβγάς. Μετά κατάλαβα ότι ήταν κάτι περισσότερο, ο κόσμος έτρεχε. Αμέσως μετά, μπήκαν μέσα. Ο κόσμος ούρλιαζε ''έχουν μαχαίρια''», περιέγραψε.