Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Λιβύη: Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κήρυξε η Eθνική Eταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης, έπειτα από το μπλοκάρισμα στις εξαγωγές αργού από τα λιμάνια, στα ανατολικά της χώρας, που επέβαλαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. 

Η Μονάδα Φύλαξης Πετρελαίου - μια πολιτοφυλακή που ελέγχει τα μεγάλα τερματικά εξαγωγών στην ανατολική Λιβύη έχει παραγγείλει στις τοπικές θυγατρικές της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) να σταματήσουν όλες τις εργασίες, δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η κίνηση αυτή καθιστά αδύνατη την εξαγωγή πετρελαίου από τη Λιβύη, προειδοποίησε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα οδηγήσει σε απώλειες στην παραγωγή αργού πετρελαίου που ανέρχονται σε 800.000 βαρέλια ημερησίως, καθώς και σε ημερήσιες οικονομικές απώλειες που υπολογίζονται σε περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται μία ημέρα μετά το «λουκέτο» στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης, κάτι το οποίο αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της βορειο-αφρικανικής χώρας. Μάλιστα, λιβυκά media μετέδωσαν εικόνες, σύμφωνα με τις οποίες  διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν σε λιμάνι της ανατολικής Λιβύης, βρίσκοντας ωστόσο, κλειστό τον τερματικό πετρελαϊκό σταθμό.

Στο μεταξύ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στη χώρα, με στόχο τη «διασφάλιση της ασφάλειας των αξιωματούχων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA)», κατόπιν και της δέσμευσης του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να στηρίξει την GNA μέσω της αποστολής στρατιωτών.

Tags
Back to top button