Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Λαμία: Φυλάκιση και πρόστιμο σε Λυκειάρχη που πυροβόλησε γάτα

Υπόθεση κακοποίηση ζώου το οποίο κινδυνεύει να μείνει παράλυτο, έφτασε το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουλίου στο Αυτόφωρο Μονομελές με κατηγορούμενο έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη, αδέσποτο γάτο.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν ενώπιον των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, ο εκπαιδευτικός που είναι και Λυκειάρχης σε σχολείο του δήμου Λαμιέων, πυροβόλησε το άτυχο ζώο με αεροβόλο, με τη βολίδα να σφηνώνεται στη σπονδυλική του στήλη και να μένει παράλυτο.

Όπως μετέδωσε το lamiareport.gr ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο το Δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ.

Ο εκπαιδευτικός άσκησε έφεση για την εξαφάνιση της καταδικαστικής απόφασης που διαφορετικά εγείρει θέμα πειθαρχικών κυρώσεων στην υπηρεσία του.

Το δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας που παραβρέθηκε στο Δικαστήριο
"Σε 16 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα 12 Ιουλίου 2019 εκπαιδευτικός, διευθυντής σε Λύκειο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος εν ψυχρώ πυροβόλησε και άφησε παράλυτο από την μέση και κάτω έναν αδέσποτο γάτο. Το άτυχο ζώο πυροβολήθηκε από τον δράστη με αεροβόλο όπλο την ώρα που ζευγάρωνε.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας παρέστη ως Πολιτική Αγωγή ενώ συγκινητική ήταν η δραματική κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα που εξιστόρησε με λεπτομέρειες όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της 10ης Ιουλίου.

Θεωρούμε πως το δικαστήριο έκρινε δίκαια καθώς τέτοια περιστατικά προσβάλουν τον πολιτισμό και την περιοχή μας, πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από έναν εκπαιδευτικό-δάσκαλο των παιδιών μας.

Πιστεύουμε πως τέτοιες τιμωρίες λειτουργούν παραδειγματικά και αποτρεπτικά σε όσους καταφέρονται αναίτια σε βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απόφαση, στην ποινή φυλάκισης προστίθεται και χρηματικό πρόστιμο (σύμφωνα με τον νέο Κώδικα) 360 μονάδες x 10 ευρώ ημερησίως(3.600 ευρώ που διπλασιάζονται).

Σε περίπτωση μη καταβολής, ο εκπαιδευτικός θα εκτίσει ποινή φυλάκισης αντιστοίχων 360 ημερών.

Επιπρόσθετα η απόφαση του δικαστηρίου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία με τη σειρά της θα τη διαβιβάσει για λήψη πειθαρχικών κυρώσεων στην υπηρεσία του».

Tags
Back to top button