Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κύπρος: Νέες χαλαρώσεις των περιορισμών από τις 29 Μαΐου

Νέες χαλαρώσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από την 29η Μαΐου ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, από τις 29 Μαΐου, η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Από τις 10 Ιουνίου, η απαγόρευση μετακινήσεων τερματίζεται.

Από την 1η Ιουνίου, επιτρέπονται μεταξύ άλλων η παρουσία σε οικίες ατόμων με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα, περιλαμβανομένων των μόνιμα διαμενόντων και των ανήλικων.

Επίσης, η φυσική παρουσία προσώπων σε κλειστούς χώρους, όπως θρησκευτικής λατρείας, καζίνο, χώρους διεξαγωγής συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, θέατρα, αμφιθέατρα και άλλους χώρους παραστατικών τεχνών καθορίζεται στο 50% της χωρητικότητας του κάθε χώρου.

Επιτρέπεται ακόμα η επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης, με τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Από τις 10 Ιουνίου, μεταξύ άλλων επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα αναψυχής, στη βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ακόμα αίρεται ο περιορισμός του ορίου του 50% φυσικής παρουσίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τμήματα/οργανισμούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Λεπτομέρειες για τις αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία του χώρου του αθλητισμούθα ανακοινωθούν από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Ο υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε πως οι αποφάσεις «που αποτελούν ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». Πρόσθεσε ότι η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, η πειθαρχία στα υγειονομικά πρωτόκολλα και η προσπάθεια που κατέβαλε η κοινωνία στο σύνολό της, μάς επέτρεψαν να προχωρήσουμε στις χαλαρώσεις αυτές με πιο σταθερά βήματα.

Είπε επίσης ότι η μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για εμβολιασμό και η αύξηση της εμβολιαστικής θωράκισης του πληθυσμού συνέτειναν προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι με το 51% των πολιτών να έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και το 25% του πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, η Κύπρος είναι στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για εμβολιαστική κάλυψη του 65% του πληθυσμού τουλάχιστον με την 1η δόση μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη σημαντική βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέροντας ότι σημαντικός παράγοντας στην επιτήρηση της επιδημιολογικής εικόνας είναι οι νοσοκομειακοί δείκτες και η δυνατότητα του Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί με επάρκεια στις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία.

Tags
Back to top button