Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Κώστας Βουτσάς: Όταν βρέθηκε μπροστά στο γερμανικό απόσπασμα

Σε θλίψη έπεσε το πανελλήνιο από την είδηση του θανάτου του Κώστα Βουτσάς, ο «αιώνιος έφηβος» του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών. 

Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού σκόρπισε θλίψη τόσο σε γνωστούς και φίλους όσο και στους θαυμαστές του, οι οποίοι από το πρωί έχουν κατακλύσει τα social media με συγκινητικά μηνύματα και αποσπάσματα από τις ταινίες του.

Ο ηθοποιός που σκορπούσε πάντα χαμόγελο, γέλιο και αισιοδοξία μέσα από τις ταινίες του, είχε βρεθεί όμως μπροστά στο γερμανικό απόσπασμα.

Την αποκάλυψη την είχε κάνει ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Η Μηχανή του χρόνου».

Όλα έγιναν την εποχή του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι πρώτες βόμβες ξεκίνησαν να πέφτουν.

«Πήγα να δω που έπεσαν οι βόμβες. Και σε μια στιγμή όπως έβλεπα κάτι σκοτωμένους, έβαλα το χέρι μου σε έναν τοίχο και έπιασα αίματα…» ανέφερε τότε στη συνέντευξή του.

Στα χρόνια του εμφυλίου, ο Κώστας Βουτσάς μοίραζε προκηρύξεις και την περίοδο εκείνη, συνελήφθη από έναν συνταγματάρχη επειδή είχε πάνω του ένα κόκκινο ημερολόγιο.

«Ήμουν αετόπουλο εγώ… Του είπα ότι το βρήκα στο τραμ» ανέφερε. Την επόμενη μέρα, ο Κώστας Βουτσάς εκλήθη να παρουσιαστεί στον γυμνασιάρχη. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με μια απάτη.

«Με μολύβι είχα γράψει τον ύμνο των αετόπουλων και αυτός με άλλο μολύβι είχε γράψει: Ζήτω η κόκκινη σημαία, κάτω η Ελληνική. Με έπιασαν τα κλάματα. Ο Γυμνασιάρχης κατάλαβε ότι ήταν στημένο. Αυτός ερχόταν στο σπίτι και μας ενοχλούσε. Στην πολυκατοικία που μέναμε είχαμε και έναν ταγματασφαλίτη» ανέφερε στην ίδια συνέντευξη.

Στην Κατοχή αυτός ήταν που έσωσε τον Κώστα Βουτσά ο οποίος είχε συλληφθεί σε μέτρα αντιποίνων στο δρόμο και βρέθηκε απέναντι από ένα πολυβόλο να τον σημαδεύει.

«Πηγαίναμε με τους κουβάδες. Οι Γερμανοί έκαναν γυμνάσια τον χειμώνα και κάποιος όταν μπήκα στην Εγνατία πέταξε χειροβομβίδα και μας κυνήγησαν. Μας έβαλαν σε μια τουαλέτα δημόσια στο πάρκο και έβαλαν και ένα πολυβόλο μπροστά. Μας απειλούσαν. Η μάνα μου έψαχνε να με βρει. Βρήκε τον ταγματάρχη ο οποίος έψαχνε εκείνη την ώρα να βρει ποιος έριξε την χειροβομβίδα. Αυτός ήρθε και με φυγάδευσε μέχρι το σπίτι» ανέφερε ο Κώστας Βουτσάς στην συνέντευξή του.

Tags
Back to top button