Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Κ.Τασούλας: «Ο ΠτΔ πρέπει να εμπνέει την ενότητα του λαού και της κοινωνίας - Είναι ωραιότατη άσκηση υπομονής»

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ανέφερε πως «τα ουσιαστικά προσόντα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα να ασκεί το ρόλο του ως ρυθμιστής του πολιτεύματος. Πρέπει να εμπνέει την ενότητα του λαού και της κοινωνίας», ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει αν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι πολιτικό πρόσωπο απάντησε ότι «η έννοια του πολιτικού είναι ευρύτερη. Δύσκολα κάποιος δεν μπορεί να είναι πολιτικός».

Ο κ. Τασούλας, πάντως, χαρακτήρισε «ωραιότατη άσκηση υπομονής» το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις εξελίξείς στα ελληνοτουρκικά ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι «στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους ενδιαφέρει η αποκλιμάκωση της έντασης» προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «είναι πλήρως ενημερωμένες για τις ελληνικές θέσεις».

«Η χώρα μας διπλωματικώς έχει υπερβάλει εαυτήν. Έχουμε ομοβροντία διπλωματικών εκδηλώσεων από χώρες και φορείς που καταδικάζουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας και τη δήθεν συμφωνία με τη Λιβύη» συμπλήρωσε ο Κώστας Τασούλας σημειώνοντας ότι αυτές έγιναν «μετά από υπερεντατική κινητοποίηση της διπλωματίας».

Ο ίδιος τόνισε, παράλληλα, ότι «ο διάλογος από μόνος του δεν αρκεί, πρέπει να συνδυάζουμε και ένα σωρό άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με διπλωματικές κινήσεις αλλά και ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων».
 

Tags
Back to top button