Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ξεμύτισαν από το λαγούμι τους οι Τούρκοι: Αερομαχίες και παραβιάσεις από τουρκικά F-16 εν μέσω «Ηνίοχου 21»

ΓΕΑ • 21/04/2021 - 17:23
Ξεμύτισαν από το λαγούμι τους οι Τούρκοι: Αερομαχίες και παραβιάσεις από τουρκικά F-16 εν μέσω «Ηνίοχου 21»

Προκλητικό μπαράζ παραβιάσεων, παραβάσεων

Επανήλθαν στη γνωστή πρακτική τους με παραβιάσεις, τα αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενόχληση τους για την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21».

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες, να είχαν «ηρεμήσει» οι Τούρκοι πιλότοι, αλλά σήμερα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα προκλητικό μπαράζ παραβιάσεων, παραβάσεων αλλά και εικονικών αερομαχιών.

Ειδικότερα, δύο σχηματισμοί, τεσσάρων συνολικά μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235 πραγματοποίησαν 4 παραβιάσεις του ελληνικού FIR και 38 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου (35 από τα μαχητικά και 3 από τα CN-235).

Σημειώνεται επίσης, ότι έγιναν τρεις εικονικές αερομαχίες, ενώ δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ ως είθισται οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις αναχαιτίστηκαν κατά την διεθνή πρακτική

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2×2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 38 (35 από τα CN-235 και 3 από τα μαχητικά)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 3
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Tags
Back to top button