Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε! Νέα έρευνα λέει πως οι τηγανητές πατάτες κάνουν καλό

Τι; Έχεις κόψει τα τηγανητά; Ούτε που θυμάσαι από πότε έχεις να βάλεις στο στόμα σου κάτι που έχει κολυμπήσει αφρισμένο στο λαδάκι; Μια μελιτζάνα; Ένα κολοκυθάκι; Κάτι; Κάνεις διατροφή ε; Ρίξε φρέσκο λάδι στο τηγάνι φίλη μου, σήμερα έχει πατατούλα. Σου έχω υπέροχα νέα. Ίσως τα καλύτερα που έχεις ακούσει εδώ και καιρό.


Δεν το λέω εγώ ότι η πατάτα η τηγανητή κάνει καλό- αν και θα μπορούσα, τόση ευτυχία προκαλεί- αλλά έρευνα που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Food Chemistry και αναφέρει πως τα τηγανητά λαχανικά κλείνουν μέσα τους περισσότερες βιταμίνες απ’ ό,τι τα βραστά. Να ‘ναι καλά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Συγκεκριμένα οι βιταμίνες A, D, E, K και λοιπά θρεπτικά συστατικά όχι μόνο ξεκλειδώνουν μέσα στο καυτό τηγάνι, αλλά ενεργοποιούνται επιπλέον χάρη στις φαινόλες του ελαιόλαδου. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για τα λαχανικά, κι όχι, ας πούμε, για το τηγανητό κοτόπουλο ή τα κεφτεδάκια γιατί δεν περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού, όπως η πιπεριά, η πατάτα και κάθε λαχανικό. Κάπως κρίμα, αλλά ας είμαστε και αχάριστοι.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επωφεληθείς από τις ευεργετικές ιδιότητες των νόστιμων τηγανητών λαχανικών είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αν τηγανίσεις με απλό ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο είδος, ξέχνα ό,τι διάβασες παραπάνω. Επίσης, η θερμοκρασία του λαδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 350-400 βαθμούς. Απ’ όλα αυτά προκύπτει πως οι σπιτικές πατάτες τηγανητές, σε φριτέζα ή τηγάνι με ποσότητα και ποιότητα λαδιού την οποία θα έχεις ελέγξει η ίδια, απενοχοποιούνται, αλλά πάντα με μέτρο.

Πηγή: msn.com


Tags
Back to top button