Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας; - Να πως θα το καταφέρετε μέσα σε 15 λεπτά

Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσουμε το κρέας μέχρι να το μαγειρέψουμε, είναι να το βάλουμε στην κατάψυξη.

Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια συνταγή, το βγάζουμε από την κατάψυξη ιδανικά μία ημέρα πριν και το βάζουμε στη συντήρηση.

​​​​​​​Εναλλακτικά, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες μέχρι να ξεπαγώσει εντελώς.

Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που μας πιέζει ο χρόνος και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω;

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κρέας χωρίς τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων, σε μόλις 15 λεπτά είναι ο εξής:

Βήμα 1: 

Βάζετε το κρέας μέσα σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 2: 

Γεμίζετε μέχρι τη μέση ή λίγο παραπάνω ένα κατσαρολάκι με νερό και βάλτε στο μάτι σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3: 

Μόλις αρχίζουν να δημιουργούνται οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο της κατσαρόλας (πριν βράσει όμως το νερό), χαμηλώνεται τη φωτιά και βάζετε μέσα τα σακουλάκια με το κρέας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κλείσει πολύ καλά.

Σε λίγα λεπτά, το κρέας θα έχει ξεπαγώσει. Το κοτόπουλο χρειάζεται περίπου 10 λεπτά και λίγο παραπάνω τα υπόλοιπα.

Άλλοι τρόποι για να ξεπαγώσετε το κρέας

Εάν δεν σας πιέζει τόσο πολύ ο χρόνος, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα εξής:

  • Σε παγωμένο νερό

Βάλτε το κρέας σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς, όπως και παραπάνω. Σε ένα μπολ βάλτε κρύο νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στο μπολ τα σακουλάκια. Σε μία ώρα, το κρέας θα έχει ξεπαγώσει. Θυμηθείτε να αλλάξετε το νερό περίπου στα μισά του χρόνου, δηλαδή μετά τα πρώτα 30 λεπτά.

  • Στον φούρνο μικροκυμάτων

Οι περισσότεροι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν πρόγραμμα "defrosting". Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και χρησιμοποιήστε τον για να ξεπαγώσετε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια κρέατος. Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας δεν έχει πρόγραμμα για ξεπάγωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη χαμηλή θερμοκρασία που είναι για το ζέσταμα, ζεσταίνοντάς το όμως ανά διαστήματα, για παράδειγμα ένα με δύο λεπτά τη φορά, μέχρι να ξεπαγώσει.

​​​​​​​Οι υψηλότερες θερμοκρασίες ή το ζέσταμα για περισσότερη ώρα, θα έχει σαν αποτέλεσμα το κρέας να ψηθεί σε ορισμένα σημεία (κυρίως τα εξωτερικά), αντί να ξεπαγώσει.

 

Tags
Back to top button