Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κρύο και αρτηριακή πίεση – Τι πρέπει να προσέξετε!

Η αρτηριακή πίεση, όπως σημειώνει ο γιατρός Sheldon G. Sheps, γενικά είναι υψηλότερη το χειμώνα και χαμηλότερη το καλοκαίρι.


Αυτό συμβαίνει επειδή χαμηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν συστολή των αγγείων –που αυξάνει την πίεση του αίματος επειδή χρειάζεται περισσότερη πίεση για να περάσει το αίμα από πιο στενές φλέβες και αρτηρίες.

Εκτός από το κρύο η αρτηριακή πίεση μπορεί ενδεχομένως να επηρεαστεί από ξαφνική αλλαγή στα καιρικά φαινόμενα, όπως μια καταιγίδα.

Ο οργανισμός σας και τα αγγεία μπορεί ενδεχομένως να αντιδράσουν σε απότομες αλλαγές στην υγρασία, την ατμοσφαιρική πίεση ή τον άνεμο, με τον ίδιο τρόπο -σε μεγάλο βαθμό- που αντιδρά στο κρύο. Οι διακυμάνσεις στην αρτηριακή πίεση που εξαρτώνται από τον καιρό είναι περισσότερο συχνές σε ανθρώπους ηλικίας 65 και άνω.

Άλλες εποχιακές αιτίες υψηλότερης αρτηριακής πίεσης είναι η αύξηση βάρους και η μειωμένη σωματική δραστηριότητα το χειμώνα. Αν ήδη έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση συνεχίστε να παρακολουθείτε την πίεση σας καθώς αλλάζουν οι εποχές και μιλήστε με τον γιατρό σας, όπως αναφέρει το iatronet.gr.


Ο γιατρός μπορεί να συστήσει την αλλαγή της δόσης των φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση ή αλλαγή σε άλλο φάρμακο. Μην κάνετε αλλαγές στα φάρμακα αν δεν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς ο καιρός μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή σας πίεση ρωτήστε τον γιατρό σας.

Tags
Back to top button