Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κούβα: Ανακοινώθηκαν 6.750 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.750 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός τους μήνες της υγειονομικής κρίσης, ενώ υπέκυψαν άλλοι 31 ασθενείς με την COVID-19, και σε αυτή την περίπτωση αριθμός ρεκόρ.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.490 νεκρούς επί συνόλου 231.568 μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, τόνισε πως τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα έχουν φθάσει τα 28.205, αριθμός που επίσης δεν έχει προηγούμενο.

Κουβανικό εμβόλιο: Εγκρίθηκε κατά του κορονοϊού Abdala

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (2.657 κρούσματα σε 24 ώρες), σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  παραμένει επίκεντρο της πανδημίας στη νήσο, με τον δείκτη επίπτωσης να έχει φθάσει τις 2.248,5 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Αν και η Κούβα κατάφερε να αποτρέψει υγειονομική κρίση έκτασης ανάλογης με αυτές που έχουν ενσκήψει σε πολλά άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα μολύνσεων και το τελευταίο διάστημα καταγράφει αλλεπάλληλα ρεκόρ.


Οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία ανοσοποίησης με το εμβόλιο Abdala, στο οποίο μόλις δόθηκε – προχθές Παρασκευή – άδεια επείγουσας χρήσης από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, και με το υποψήφιο εμβόλιο Soberana 2. Μέχρι εδώ έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση 3,02 εκατομμύρια πολίτες, ενώ έχουν χορηγηθεί συνολικά 7,16 εκατ. δόσεις των σκευασμάτων αυτών. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά.

Tags
Back to top button