Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο δεύτερος ναυτικός του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ένας 34χρόνος Ινδονήσιος μέλος του πληρώματος του πλοίου «Ελ.Βενιζέλος» παρελήφθη το βράδυ της Τρίτης από σκάφος του Λιμενικού καθώς νοσεί από τον κορωνοϊό. Αποβιβάστηκε στη μαρίνα της Ζέας όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Πρόκειται για τον δεύτερο ναυτικό που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο αφού πριν τρείς ημέρες μεταφέρθηκε για νοσηλεία και ένας 72χρονος Ελβετός.

Το πλοίο συνεχίζει να παραμένει σε αγκυροβόλιο ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά. Ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο τι θα γίνει, αν θα δέσει στο λιμάνι ή θα σηκώσει άγκυρα και θα αποπλεύσει.

Η κατάσταση είναι σοβαρή αφού τα 20 κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που έγινε σε 28 μέλη του πλοίου τα οποία προφανώς παρουσίαζαν τα συμπτώματα. Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.

Οι άνδρες του Λιμενικού που προσεγγίζουν το πλοίο λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα φορώντας ειδικές στολές. Το περιστατικό αυτό με το Ε/Γ-Ο/Γ «Ελ.Βενιζέλος» είναι μία «καυτή πατάτα» στα χέρια της κυβέρνησης.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο Τσεσμέ της Τουρκίας και οι αρχές ενημέρωσαν τον πλοίαρχο ότι θα επιτρέψουν την αποβίβαση μόνο των Τούρκων. Ο πλοίαρχος αρνήθηκε να κατεβάσει τους Τούρκους μέλη του πληρώματος. και άλλαξε ρότα για το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία ενώ μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπολοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής.

Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο και αν ναι για ποιούς λόγους ή έγινε κάποια ασυνεννοησία.

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου, έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων, ενώ τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

Tags
Back to top button