Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από τις έξι το πρωί - Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίες από το βράδυ

Σε ισχύ τέθηκαν τα νέα μέτρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. 

Υποχρεωτική είναι μάσκα παντού, στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» από τις 6 το πρωί, ενώ σε ισχύ τίθεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα και στο αυτοκίνητο έχουν επιβληθεί από τις 06:00, ενώ στις 00:30 θα ξεκινήσει και η ισχύς του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» και «κόκκινο» συναγερμό.

Καθώς ο η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική και μέσα στα εστιατόρια, τα μπαρ και συνολικά τους κλειστούς χώρους καθώς και σε στους εξωτερικούς. 

Κλειστός χώρος θεωρείται και το αυτοκίνητο όπου οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού. Μάσκα δεν θα φοράει ο οδηγός όταν είναι μόνος του στο αυτοκίνητο.

Επίσης, από την υποχρέωση απαλλάσσονται όσοι ασκούνται σε ανοιχτό χώρο, μόνοι ή σε ομάδες.

Αλλαγές υπήρξαν στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και στο επίπεδο κινδύνου κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) πριν από 14 μέρες ήταν 26
33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 25
14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 23
2 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου). Καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν 14 μέρες.

Ο χάρτης έχει ως εξής:
 

Τι πρέπει να ξέρετε για την απαγόρευση κυκλοφορίας
 

Για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, η μετακίνηση θα γίνεται όπως στην περίοδο του lockdown, δηλαδή με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωσης εργοδότη που πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες.

Για του εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, θα απαιτείται άδεια κυκλοφορίας από τον εργοδότη, που συμπληρώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ. Η γνησιότητα του εγγράφου αποδεικνύεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου του.

Για άλλα πρόσωπα που χρειάζεται να μετακινηθούν για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, αυτοαπασχολούμενους, αυτοί συμπληρώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ σχετικό έγγραφο με τους κωδικούς του TAXISNET.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι εφόσον χρειαστούν κατ' εξαίρεση μετακίνηση, αυτή γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωση κίνησης από σχετική εφαρμογή στο apografi.gov.gr ή από τον αρμόδιο προϊστάμενο.

Ο Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε, βέβαια, ότι σε έκτακτες περιπτώσεις, π.χ. όταν κάποιος πρέπει να πάει στο φαρμακείο το βράδυ, είναι βέβαιο ότι θα βρει κατανόηση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Αν υπάρχει θέμα υγείας, αν υπάρχει ζήτημα ανάγκης φαρμακείου, στη διαδρομή από το σπίτι μας μέχρι το πρώτο φαρμακείο δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που δεν θα δείξει κατανόηση και δεν θα το επιτρέψει» είπε.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, που είναι υποχρεωτική παντού στις περιοχές Επιπέδου 3 και 4, εξαιρούνται οι περιπτώσεις ομαδικής ή ατομικής άσκησης και μόνο κατά τη διάρκειά της.

Επίσης, από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εξαιρούνται όσοι οδηγούν μόνοι στο αυτοκίνητό τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση της μάσκας στις περιοχές αυτές γίνεται πλέον υποχρεωτική και στα διαλείμματα των σχολείων. Εξαιρείται η ώρα της φυσικής αγωγής.

Ερωτηθείς για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και αν εξετάζουν οι ειδικοί να υπάρχουν κάποια «διαλείμματα μάσκας» έστω στις τάξεις είπε ότι αυτό που γνωρίζει είναι ότι υπάρχει σχετική πρόταση του υπουργείου Παιδείας στην επιτροπή των επιδημιολόγων και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.

Tags
Back to top button